Skoshopping med god samvittighet

Vil du hjelpe til å gjøre et barns hverdag bedre? I samarbeid med TOMS, har flyktninghjelpen gjort det mulig.

Flyktninghjelpen (NRC) deler ut sko til barn som trenger det i TOMS «one for one»-filosofi. Denne våren starter de med å gi ut sko til barn i flyktningleirer i Jordan og Nord-Irak, som alle er knyttet til den syriske krigen. Her skal det deles ut 50.000 par kanvas-sko og 10.000 par vintersko til seks leirer i Irak.

TOMS-skoene har vært populære vår- og sommersko i flere år, og det er ingen grunn til å stoppe nå. Har du tenkt å gå til innkjøp av et nytt, fresht par til sommeren er dette den beste anledningen å gjøre det på. Street art kunstner Martin Whatson lager et eget design på en TOMS classic sko, hvor 200 kr. per solgte par går til Flyktninghjelpen. Han skal designe 1500 par sko som blir solgt i 45 butikker i Norge, og dette er en gyllen mulighet til å skaffe seg et unikt og kult design, samtidig som man støtter en god sak. Skoene lanseres i butikk den 28.mai, og prisen vil være den samme som på en klassisk TOMS-sko - 599 kr.

13.mai vil Martin Whatson gjøre et live street art-prosjekt på Egertorget i Oslo fra kl 12.00. Her skal han dekorere en vegg av skoesker. De som sikrer seg et par av skoene får dermed en liten del av Martin Whatsons kunstverk.

Her vil han lage et kunstverk på en vegg av skoesker. De som kjøper denne limited edition TOMS-skoen vil dermed få med seg en liten del av hans kunstverk. Bildet av kunstverket kommer til å ligge i skoesken. Samtidig vil TOMS og Flyktninghjelpen også være til stede for å snakke om samarbeidet.

– Gjøre en forskjell

Martin Whatson er en norsk, anerkjent street art-kunstner, og har gjort en rekke utstillinger i både inn- og utlandet.

– Jeg ønsker alltid å finne muligheter til å bruke det jeg er så heldig å drive med til daglig til å gjøre noe positivt fot andre som trenger det. Så da jeg fikk et tilbud om et slikt samarbeid var det aldri et alternativ å si nei. Konflikten i Midtøsten har jeg alltid fulgt med på, så dette var en god mulighet til å involvere seg mer direkte, samt å gjøre en liten forskjell, sier Whatson.

Det er den aller mest populære TOMS-modellen, TOMS Classic Canvar som blir dekorert med Whatsons-design.