Slik blir en modell oppdaget

Hun lever av å spotte spennende ansikter på gata - vi har tatt en prat med modellagent Lina Bjørnø.

Under moteukene kryr det av modeller i gatene, både før og etter visningene. Mange av disse modellene har ikke nødvendigvis selv funnet veien til catwalken, men derimot blitt oppdaget av modellagenter som har sett et potensiale i en fremtidig modellkarriere.

Vi har snakket med modellagent Lina Bjørnø fra Le Management, som lever av å spotte vakre ansikter.

Lina oppdaget Moosgaard-tvillingene, Amalie og Cecilie. – Det er sjeldent at man ser to jenter som er så pene og identiske.

DU LEVER AV Å SPOTTE POTENTIELLE MODELLER. HVA ER DIN BAKGRUNN?

– Jeg er oppvokst i Århus, men reiste ut i verden veldig ung for å jobbe som internasjonal modell. Senere tok jeg en utdannelse innen kunst på University of Brighton og holdt flere utstillinger. Da mine gode venner Martin og Jannick startet modellbyrået Le Management, begynte jeg å lete etter pene, unge mennesker for å hjelpe dem, og synes det var veldig spennende.

– Jeg har vært med på å bygge opp ett av Skandinavias største modellbyråer. Ferden har lært meg å kombinere min feminine, kunstneriske side med den mer karrierebevisste.

HVA ER SKJØNNHET FOR DEG?

– Selv om det er en klisje, tror jeg faktisk at skjønnhet kommer fra innsiden, og synes det er ganske interessant at både de jentene og guttene jeg har oppdaget har hatt en særegen personlighet og ett så vakkert sinn. Jeg er av den oppfatning at alle har noe unikt, om du er modell eller ikke.

– Det er også viktig å nevne at vi aldri skal sammenligne oss med modeller og andre mennesker generelt. I stedet burde vi flytte fokuset på våre egne kvaliteter og begynne å spørre, "Hva er spesielt med meg?". Det er helt fantastisk når du begynner å tro på deg selv.

Slik blir høstens makeuptrender!

Modellen på bildet, Anna Lund, var en av de første Lina oppdaget. –Jeg elsker hennes skandinaviske look og fregner, og hun har så mange ulike uttrykk.

HVA LETER DU ETTER NÅR DU SKAL FINNE EN NY MODELL?

– Jeg leter etter det som gjør meg nysgjerrig. Noe annerledes. Noe jeg ikke umiddelbart kan definere. Ofte er det en kombinasjon av en spennende personlighet og et vakkert ansikt, eller forskjellige uttrykk som sammen blir noe spesielt, vanskelig å forklare.

– Når jeg ser et ansikt som jeg vet er en potensiell ny stjerne, føler jeg en spenning i hele kroppen, men selvfølgelig er det også noen generelle ting som er viktige, som for eksempel en høy og slank figur, og velproposjonerte former.

HVA ER DET BESTE MED JOBBEN DIN?

– Jeg elsker når jeg finner de som ikke nødvendigvis er den typiske vakre nabojenta. De som ikke engang vet hvor vakker de er. Det er helt fantastisk å følge utviklingen når de begynner å tro på det selv. Kanskje har de store ører, fregner eller lignende - og så er det ganske utrolig å se hvordan deres utseende endres når de langsomt får mer selvtillit.

– Jeg elsker også at en del av jobben min går ut på å gi folk komplimenter. Alle har noe unikt, og jo mer du ser etter skjønnhet, jo mer finner du det også. Jeg legger merke til de små detaljene - øynene mine søker konstant etter noe vakkert og spennende.

HAR DU ET GODT RÅD TIL NOEN SOM VIL BLI OPPDAGET?

– Ikke gå rundt med et håp om å bli oppdaget! Hvis du, dine venner eller familie mener at du har potensiale, så send en søknad via våre nettsider: Lemanagement.dk.

Les også: Dette er det mest attraktive smilet!