© Getty Images

Slik skaper du en personlig stil

Har du også en vane med å følge flokken når det kommer til å kle seg? Vi gir deg råd om hvordan du skaper et unikt utrykk.

I en individualisert verden kan det være vanskelig å få et personlig stilutrykk. Vi skaper alle et forhold til ulike samfunnsgrupper gjennom våre klesvalg, noen besvisst, men også ubevisst. På denne måten skiller vi oss sjeldent ut fra mengden, og det er jo litt kjedelig - eller?

Det finnes heldigvis noen enkle ting du kan gjøre, som gir deg mulighet til å uttrykke din personlighet gjennom stilen din.

Bla deg nedover og se våre beste tips:

© Anna Stokland

Fokus på smykker

Smykker er en enkel måte å forandre hele looken din på, ved å personifisere den. I steden for å gå med de samme smykkene hver dag, kan du gå til innkjøp av noen vintagefunn, eller kanskje finner du noen smykker du har arvet. Kanskje har du noen gamle clips liggende et sted? Og hvem sier at du må bruke to øredobber? Hvorfor ikke gå for en, for å skille seg ut i mengden. Det gjelder å leke seg med det man har.

Vintage

Det er mange fordeler ved å kjøpe brukt, enten om du går for det mer eksklusive eller den litt billigere butikken, som Fretex eller UFF. Ikke nok med at det er bærekraftig og bra for miljøet, men det er også en unik mulighet til å finne klær og smykker ingen andre har. På den måten kan du virkelig finne et spesielt antrekk, som passer din personlige stil.

Inspirasjon

I dag har mange gjort akkurat dette til sitt levebrød: Å inspirere gjennom blogger og Instagram. Kopier de elementene du liker best, og sett de sammen med ditt eget utrykk. Instagram er et opplagt sted å starte, der du i tillegg kan søke på akkurat det du måtte lete etter.

© Anna Stokland

Styling

Bruk wrap-kjolen som en jakke, bruk sokker i sandalene eller style deg selv med en pussy bow-skjorte som du bruker under t-skjorten din. Miks og match mønster på kryss og tvers, slik at du får en personlig stil. Det handler ofte om å kombinere ting på ukjente måter. Lek deg frem!

Ikke glem deg selv

Selv om det er gøy å skille seg ut fra mengden, er det alltid viktig at du føler deg vel i antrekket du bærer. Ikke tving deg selv til å prøve ut nye trender hvis du ikke føler deg vel og comfy. Lag ditt egne og unike utrykk, og husk å bevare din egen stil - alltid.

© Anna Stokland

Makeup

Består sminkelooken din av mascara, litt pudder og foundation? Hvis du tør å eksprimentere mer, kan du på kort tid skape et mer personlig utrykk. Tenk bare på Noora i Skam, og hvor fort kjent hun ble for sine røde lepper, bare fordi det skilte seg ut fra resten av utrykket. Det skal ikke mer til for å stikke ut i mengden.

Hår

Skandinaviske kvinner liker godt den naturlige looken, og håret henger ofte bare rett ned - eller er i en stram hestehale. Prøv noe nytt. Lag en flette, prøv permanent, kast deg på parykk-trenden eller lek deg med ulike hårspenner.

© Anna Stokland

Uperfekt er perfekt

Å ha en personlig stil handler ikke bare om å dekke et behov for de rundt deg. Ikke gå med ting bare fordi at du føler du må, eller fordi det er et "must" for de rundt deg. Det perfekte er kjedelig, og du bør kun gå med ting du selv føler deg vel i. Det er jo nettopp disse antrekkene som gjør deg unik.

Start med basisplaggene

Hvis du har styr på basisgarderoben, har du et glitrende fundament for å skape en personlig stil. Invester i "de kjedelige" plaggene, noe som er et must i en hver garderobe, som jeans, en sort blazer, en hvit skjorte osv. En hvit t-skjorte mer med ett mye mer kledelig med et fargerikt tørkle i halsen, eller en stor statement-ørering.

© Anna Stokland