© Anna Stokland

Slik styler du skinnplagget

Usikker på om du passer skinnskjørtet - eller den røffe skinnjakken? Hent inspirasjon fra disse stjernene.

Det slitesterke og blanke materialet er i vinden på ny - særlig nå som vintermånedene er i sikte. Under moteukene var det særlig trenchen som ble presentert på catwalken. Både Fendi, Gucci og Victoria Beckham gikk for den stilsikre og trendy ytterjakken, dog i forskjellige fargetoner og snitt. Fellesnevneren var materialet.

Vi har for lengst hoppet på trenden, og har falt for mer enn bare trenchen denne sesongen. Vi digger også skinnskjorten, som både kan brukes til jakke og skjorte, men også pencil-skjørtet, som får en helt annen look når det kommer i skinn.

© Anna Stokland

Skinnjakken

Ikke overtenk når du først skal bruke skinnplagget. Gå med det du ville gått med i hverdagen, og sleng over skinnjakken før du går ut døren. Er antrekket planlagt fra a til å, kan det raskt se overstylet ut. En skinnjakke er mye i seg selv, så hold deg til basis- og hverdagsplagg. I år er det flere varianter i butikkene, så prøv gjerne noe annet enn den klassiske biker-jakken. Zara har for eksempel flere kule modeller om du ikke ønsker å bruke flere tusenlapper på ytterplagget.

Skinnjakke med glidlås fra Zara, 349 kroner
Skinnjakke med knapper fra Gestuz, ca 5000 kroner

© Anna Stokland

Skinnfrakken

Vil du kjøre trenden fult ut som de største motehusene gjør, bør du denne sesongen investere i en skinnfrakk. Den ser smashing ut om du greier å naile trenden, og det skal faktisk ikke så mye til. Prøv med en kjole under, som på bildet - eller style den med klassiske jeans og en hvit t-skjorte.

Skinnkåpe fra H&M, 2499 kroner
Skinnkåpe fra Joseph, ca 20 000 kroner

© Anna Stokland

Skinnbuksen

Den klassiske skinnbuksen slår aldri feil! Vi digger at du både kan style den opp og ned. Den er superchic med en t-skjorte, ellers så kan du bli partyklar på 1-2-3 om du spriter opp med pumps og en søt bluse. Gå til innkjøp av en bukse som sitter godt i livet. Er den for trang, kan skinnbuksen føles ut som et mareritt. Den skal sitte godt rundt livet, derfor er det et tips å kjøpe en modell som er høy i livet.

Skinnbukse fra Acne Studios, ca 7000 kroner
Skinnbukse med høyt liv og knyting fra Mango, 349 kroner

© Anna Stokland

Miniskjørtet

Et miniskjørt er en fin avlastning om du er lei bukser. Om vinteren kan du bruke en tykk strømpebukse under, noe som gjør antrekket mer dekkende. Style skjørtet til favorittstrikken din, og invester i noen gode vintersko. Skal du på fest, kan du bytte ut strikken med en skjorte, og skoene med noen kule pumps. Et voila!

Skinnskjørt med volanger fra Isabel Marant, 1650 kroner
Minimalistisk skinnskjørt fra Vero Moda, 349,95 kroner

© Anna Stokland

Midiskjørtet

Den klassiske blyantskjørtet er elegant, og særlig om du går til innkjøp i en skinnvariant. Gå for det klassiske, eller kjør på med en splitt eller et med knapper som skjørtet fra Zara. Tiden med bare ankler er nok forbi, men kjøp en sort strømpebukse som hjelper deg gjennom kulden.

Skinnskjørt med vanlig glidelås fra RAEY, 4400 kroner
Skinnskjørt med knapper fra Zara, 349 kroner