Mini shorts
© Zara

Sommerens store trend får delt mottakelse

Det er ikke mye som er overlatt til fantasien om vi skal vi lytte til skandinaviske og internasjonale designere denne sommeren.

Hvor kort er for kort? Et spørsmål mange vil stille seg i prøverommet når en av sommerens største trender skal prøves på. Denne sesongen vil butikkene bli dominert av et minimalt plagg, som dens tydelige popularitet under alle SS20-showene hvor designet viste seg flere ganger - fra franske Isabel Marant til amerikanske Alexander Wang og danske Ganni.

Minimal Minishorts

Sommerens store trend er korte shorts, også kjent som minishorts. I fjor så vi mange stramme sykkelshortser og bermuda-shorts, men denne sesongens shortser dekker ikke mye mer enn et par hvite bomullstruser fra Sloggi gjør. En av de mest ledende designere for denne trenden er Isabel Marant, som tror på en western-inspirert versjon av de små shortsene. Hennes minishorts er derfor designet i rå denim eller semsket skinn med frynser og skrånende ben, som er en passform som kalles high-rise og som gir et ekstra kort design foran og bak. Nettopp lengden på shortsene er nok det som vil splitte folk. Noen vil elske tanken på ultrakorte shortser, mens andre vil ikke synes noe spesielt om dem.

Lær, sateng og milde pasteller

Men uansett om du ser frem til - eller frykter - sommerens korte trend, er det ingen tvil om at mini-shortsen kommer til å dominere motebildet i sommer. De korte shortsene ble også sett hos Saint Laurent og Miu Miu, hvor designet tydelig også var inspirert av den ville vesten med skinn, semsket skinn og denim.

Selv om det er det western-inspirerte designet som ser ut til å være mest populært, er de korte shortsene også tilgjengelige i andre stiler. Jacquemus har blant annet designet et par korte skinnshorts i en feminin, lysegrønn pastellfarge. Hos Alexander Wang satser man på en mer sporty variant i blank sateng med elastisk hem øverst, og hos danske Ganni er det frynser og ruter på sommerens uunngåelige plagg.

Hvis været tillater det, tror vi at den korte shortsen også vil bli populær her hjemme. Derfor har vi listet opp våre korte favoritter nedenfor. Nå er det bare opp til deg om du vil inkludere den dristige trenden i din garderobe.