© Anna Stokland

Sommerens viktigste investering overrasker

Glem alt om solbriller, i år skal du søke ly for solen med designernes nye favoritt-accessory

Det har lenge vært referanser til campinglivet i motebildet, og er det opp til internasjonale designere ser ikke trenden ut til å avta med det første.

Denne sommeren vil du derfor kunne se elementer av speiderlivet i både tøy, sko og accessories. Det betyr blant annet at fiskehatten vil dytte bøttehatten av tronen som sommerens mest populære hodeplagg.

Fiskehatten, som er kjennetegnet ved en bred brem og en praktisk snor under haken, var en del av flere show under moteuken i København, hvor blant andre Ganni slo et slag for det oppsiktsvekkende designet.

Ganni viste fiskehatter allerede forrige sommer under SS19-moteuken i København.

© Copenhagen Fashion Week

Fiskehatten er også å finne hos internasjonale motehus som Gucci og Etro i fargerike versjoner, mens de danske brandsene satser på tradisjonelle jordtoner.

Hvis vi ser litt lengre frem i tid tyder alt på at hatten også blir en stor hit denne høsten og vinteren. Her er det imidlertid ikke fiskehatten, men en mer feminin tolkning av hodeplagget som kommer til å dominere motebildet.

Under moteuken i København viste Baum und Pferdgarten en bredbremmet lyselilla hatt i et delikat materiale, med matchende kjole.

Baum und pferdgarten

Hvis det er opp til Baum und Pferdgarten kan du trygt la hatten ligge fremme til neste vinter.

© Copenhagen Fashion Week

Hvis du vil være med på vårens og sommerens nye trend skal du altså investere i en hatt med bred brem, som ikke bare ser kul ut, men som også skygger for ansiktet på solrike dager.