© Johannes Lovund // Tom Wood

Superparet Kygo og Maren fronter vår hjertesak

Costume-influencer Maren Platou og hennes kjæreste Kyrre Gørvell-Dahll, mest kjent som verdensstjernen Kygo, er et av fem norske par som fronter vår hjertesak og Equality ring i siste Costume. I dag legges Costume x Tom Wood x Plan-ringen endelig ut for salg og vi kunne ikke vært mer stolte!

For tredje år på rad samarbeider Costume med Plan, for å sette fokus på jenters likeverd. I år har vi fått med oss det norske motehuset og kultmerket Tom Wood på laget, og sammen har vi designet en eksklusiv Equality ring i både dame- og herreversjon, hvor hele overskuddet går til Plan.

– Det var veldig enkelt å si ja til dette samarbeidet da Costume tok kontakt. Jeg og familien min har vært Planfaddere siden 2005, sier Mona Jensen, kreativ leder i Tom Wood.

Hun synes det er flott at Costume velger å bruke sin stemme innen norsk mote til å løfte holdninger og tankesett rundt et så viktig tema.

– Jeg er veldig glad for at Tom Wood får ta en del i det, sier Jensen.

Maren Platou og Kyrre Gørvall-Dahll i hagen deres i Bergen – med hver sin Equality ring.

© Johannes Lovund

Til å hjelpe oss sette fokus på vår hjertesak har vi fotografert og tatt en prat med fem fremadstormende, norske par. Møt Celine Aagard og Bjørn Erik Hagen, Yosef Wolde-Mariam og Ammina Badjie, Nina Sandbech og Remy Myers, Eva Weel Skram og Thomas Stenersen, Maren Platou og Kyrre Gørvell-Dahll i den rykende ferske oktober-utgaven av Costume, som er på vei ut i butikkhyllene nå. Her snakker de blant annet om hva likestilling betyr for dem.

For Costume-influencer Maren Platou (26) og verdensstjernen Kygo, som også pryder coveret, er gjensidig respekt viktig.

– Vi støtter hverandres karrierevalg og unner hverandre det beste, sier Maren.

– Vi lever et travelt liv, men på hjemmebane prøver vi å dele likt på de ”kjedelige” arbeidsoppgavene. Men jeg må nok ærlig innrømme at Maren er litt flinkere enn meg, sier Kyrre Gørvell-Dahll (28) og utdyper hva de legger i begrepet likestilling.

– Like muligheter og rettigheter for alle, uansett funksjonsnivå og egenskaper. Vi vil at det norske samfunnet skal være inkluderende - med et mangfold vi kan være stolte av. Alle er like mye verdt, sier han.

Oktoberutgaven av Costume er på vei ut i butikkhyllene nå. Se bilder og les de inspirerende intervjuene med alle fem parene der.

© Johannes Lovund

Tom Woods signet-ringer i ulike versjoner har etterhvert blitt ikoniske. De nye ringene er spesialdesignet for samarbeidet med Costume og Plan.

Fortell litt om Equality ringene - hvordan gikk dere frem da dere designet dem?

– Jeg ønsket å lage en litt mindre ring enn våre tradisjonelle signet-ringer. Vi jobbet under arbeidstittelen «put a ring on it», som fokuserer på jenters rett til å kunne velge om hun vil gifte seg, og hvem hun vil gifte seg med, sier Mona Jensen i Tom Wood.

Kari Helene Partapuoli er generalsekretær i Plan Norge, og er svært glad for støtten.

– Like rettigheter for jenter og gutter er Plan Internationals hjertesak. Med dagens utvikling kan det ta så mye som 170 år å oppnå likestilling i verden. Det er alt for lang tid. Samarbeid er nøkkelen til å få dette til å gå fortere. Derfor setter vi i Plan ekstra stor pris på at vi for tredje år på rad får muligheten til å samarbeide med Costume om jenters rettigheter, sier Partapuoli.

– Årets samarbeid med Costume og Tom Wood om en Equality ring er spesielt inspirerende. Tom Wood har designet en ring med et sterkt symbol på likestilling. Jeg håper mange vil ha lyst til å bære ringen – både fordi den er vakker, og fordi ringen er med på å gjøre en forskjell, fortsetter hun.

Fortell litt om prosjektet som pengene skal gå til?
– Inntektene fra salget av ringen går til Plans jentefond. Vi vet at der barn ikke har det bra, har jentene det verst. I mange samfunn blir jenter sett på som mindre verdt enn gutter. Jenter stiller bakerst i køen når det kommer til helse og skolegang. Hvert år blir over 12 millioner jenter gift før de fyller 18 år. Dette er utgangspunktet for at Plan har et ekstra fokus på jenter, sier hun.

Equality ringene Costume x Tom Wood x Plan kommer i svart eller hvit perlemor – til han og henne i str 44-54. De legges ut for salg i dag og koster 1 299 kroner. Alt overskuddet går til Plans arbeid for jenters rettigheter.