Svenske designere satser på gjenbruk

Hiv deg på gjenbrukstrenden og lån designerklær på Instagram!

Bruk-og-kast mentaliteten har endelig snudd, og gjenbruk er blitt trendy. Derfor har Sveriges fremste motedesignere gått sammen om å redesigne og resirkulere sine egne kolleksjoner.

Via hashtagen Sharewear på Instgram kan du låne plagg fra motehus som Filippa K, Hope, House of Dagmar, NIKOLAJ d’ETOILES, Uniforms of the Dedicated, Weekday og Whyred. ShareWear-bevegelsen har allerede fått flere kjente ambassadører fra hele verden til å delta. Blant andre Broen-skuespiller Sofia Helin og supermodell Carolina Winberg støtter kampanjen.

LES OGSÅ: Disse treningsprofilene inspirerer oss på Instagram!

"Hvert år kastes millioner tonn tekstiler i Norge og andre land rundt om i verden, selv om nesten alt kan resirkuleres, doneres eller brukes igjen. ShareWear-kolleksjonen har som mål å skape oppmerksomhet rundt problemet og samtidig tilby en alternativ løsning" sier Sofia Kinberg, Global Markedsdirektør i VisitSweden.

Du laster opp et plagg på Instagram, og en av de første brukerne som kommenterer bildet av klesplagget, får låne dette plagget i én uke. Når uken er over deler brukeren plagget videre igjen, ved å laste opp et bilde av plagget på sin Instagram-konto.

"Målet med ShareWear er å inspirere folk til å være fasjonable på en mer bærekraftig måte. Å dele klær istedenfor å kaste dem er et godt tiltak for å spare både penger og miljø. Om du vil være moteriktig; del også klærne riktig" sier Henrik Selin, avdelingssjef for interkulturell dialog ved Svenska institutet.

Kolleksjonen er tilgjengelig i et digitalt showroom som man får tilgang til på Sharewear.se. I det digitale showrommet kan den moteinteresserte lære mer om mote og miljø, samt søke etter forskjellige plagg i kolleksjonen. Her kan brukerne også til enhver tid se hvor et spesifikt plagg befinner seg, noe som gjør det enklere å vite når yndlingsplagget kan lånes igjen!

Hiv den på den grønne bølgen, og bidra til et mer bærekraftig samfunn samtidig som du sparer penger!

LES OGSÅ: Med disse 3 kuldekremene beskytter du huden i vinter!

LES OGSÅ: Se også de fineste antrekkene fra Costume Awards!