Gigi Hadid og Zayn Malik
© GettyImages

Ta aldri på deg dette til den første daten

Unngå klesfellene: Her er 5 smarte tips til deg som ønsker å gjøre et godt førsteinntrykk!

Det er mange som sier at førstedaten er den aller viktigste, for det er da du skaper det viktige førsteinntrykket eksperter mener det tar under 7 sekunder å danne, og da er riktig kleskode er viktig!

Her er fem regler for en vellykket date:

1. Kle deg komfortabelt

Selv om du gjerne vil kle deg trendy, bør du unngå å gå i kompromiss med stilen din. Det er viktig at du føler deg vel og elegant i det du har på deg. Et triks er å bruke plagg som setter fokus på områdene du er mest fornøyd med, som for eksempel korte jeans som får frem anklene slik at du får en lenger silhuett eller en kjole som strammer på midjen slik at du får frem kroppsfasongen.

2. Dropp antrekk som ikke passer til omstendighetene

Først må du finne ut av hva dere skal. Middag, museum, skogstur, eller stambaren hans? Det er viktig å kle seg etter omgivelsene. Hvis dere for eksempel skal på kafé, kan du droppe den fine paljettkjolen og de høyeste stiletthælene i skapet. Om du liker å pynte deg ekstra og vil ha på den lille sorte, bør du tone ned antrekket med et par sneakers og naturlig makeup.

Kan du sette sminketrikset? Bella Hadid er avhengig!

3. La de nye skoene vente

Alle føler seg litt ekstra fine i et nytt plagg, men ikke la det gå utover føttene dine. Det kan raskt ende opp med gnagsår om du velger de nye skoene som trenger å gåes inn i. Og selv om dere kanskje ikke skal bevege dere så mye, er det fortsatt ubehagelig å gå med rundt ved vonde føtter.

4. Velg undertøy som er representativt

Selv om du ikke har planer om annet enn å bli kjent, er det smart å planlegge tøyet du skal ha på under. Det er flott med en mørk blonde-bh som skimter gjennom en hvit T-skjorte eller bluse, men best av alt: Du føler deg ekstra fin når du vet at du har på deg sexy, og ikke minst matchende undertøy.

5. Unngå å kle deg i hvitt

Om daten er en masterchef spire og inviterer til matlaging, er det smart å velge en overdel som tåler litt flekker. I hvert fall hvis daten er dedikert til middag eller matlaging. Det kan fort gå galt, og når skaden er skjedd, er det vanskelig å føle seg like fin.

Usikker på hva dere skal finne på? Kanskje se årets kuleste motefilm?