Til topps på norsk motekåring

Costumes sjefredaktør Hege Aurelie Badendyck er kåret til mote-Norges mektigste!

Med best overblikk i motebransjen har vår sjefredaktør kapret plassen som Norges mektigste moteprofil - kåret av nytt nettsted MELK & HONNING. Kåringen tar utgangspunkt i nordmenn som jobber med eller fra Norge, ikke profilerte nordmenn med karriere i utlandet. Juryen bestod av stylist og butikkeier Jostein Wålengen, moteskribent i D2 Ida Eritsland og DN-journalist og forfatter Jorun Sofie Fallmo. Panelet har lagt vekk på økonomisk posisjon, faglig tyngde, troverdighet og rykte innad i bransjen.

Hege har fått mye oppmerksomhet for sin unike stil, og figurerer stadig vekk på bilder for internasjonale fotografer.

Juryens begrunnelse for valg av førsteplassen er som følger:

«Hege Aurelie startet sin Costume-karriere som motejournalist, deretter som moteredaktør. I august 2014 etterfulgte hun omdiskuterte Vanessa Rudjord som sjefredaktør. Siden da har Badendyck hevet bladets redaksjonelle nivå, satset tyngre på nett – og trykket magasinets første cover med mørk modell, Sonja Wanda. Tross et kommersielt utgangspunkt og salgsrettede saker har Costume et godt rykte og høy troverdighet innad i bransjen.»

Vår sjefredaktør kommenterer saken:

«Dette var veldig smigrende! Hyggelig at det allerede synes at jeg har klart å gjennomføre visjoner og ønsker for magasinet og costume.no etter så kort tid. Det tar tid å finne fotfeste og sitt DNA i et kommeriselt varemerke, og utrolig hyggelig at dette er blitt lagt merke til. Jeg har et tydelig nasjonalt engasjement, som kom til syne i moteserien over 20 sider med norske og friske ansiktet kledd opp i norsk design. Sonja Wanda er en modell med en helst spesiell karisma jeg lenge hadde hatt lyst til å jobbe med. Det viktigste, og det som betyr noe ved en slik kåring er de som er i juryen. Alle tre har sterk faglig kompetanse og er mennesker jeg ser opp til. Dette er virkelig en ære**» sier hun til Min Mote.**

Disse er også med på listen over topp 10:

Magnus Thorud og Kyrre Alver / Blender Agency Petra Middelthon / Moteredaktør i Elle
Hanneli Mustaparta / Modell
Marius Varner / Varnergruppen
Nina Granerød & Frode Grønvold / FWSS
Maren Helly-Hansen Sørbye / Pudder Agency
Nils Vik v/ D2
Ørnulf Høyer / Høyer
Agnes Guldbrandsen / Gevir