isabel marant acid denim trend mote
© Anna Stokland // Balmain SS19

3 nye denimtrender for 2019

Det er tid til for å legge de klassiske jeansene på hyllen for en stund. I år byr motebildet nemlig på nye og uventede denimdesign

Det rå denimmaterialet er en evigvarende klassiker, og det er vanskelig å finne et menneske som ikke eier minst et par jeans.

Årets denimtrend går derimot utover de tradisjonelle jeans, og bruker denim på nye og uventede måter. Vi har samlet tre av 2019`s mest overraskende denimtrender.

Diy-denim

I starten av 00-tallet ble det brukt mange timer på å sprette opp gamle jeans og sy dem om til skjørt. Nå er trenden tilbake og denne gangen skal skjørtene gjerne stoppe under knærne eller gå helt ned til gulvet.

Hvis du er god på symaskinen kan du enkelt lage din egen versjon - og ellers er det nok å velge mellom hos både highstreet butikkene og highend merkene.

Denim-sko

Hvis skoskapet ditt er fylt med fottøy i skinn er tiden inne for å tilføre et nytt materiale: denim.

Både denimstøvler og -mules fyller motebildet. Balenciaga har bland annet gitt deres uttrykk på en stilfull sko med logo.

Acid wash-denim

Det er lenge siden vi sist så det blekede, mønstrede denimstoffet. Designere som Isabel Marant tilbyr nå en rekke acid wash-denimjakker og -jeans.

Highstreetbutikkene tilbyr selvfølgelig også denne trenden som man kan style med mer nedtonede plagg. Blandt annet plagg i sesongens viktigste farge!