Striber forår sommer 2022
© Anna Stokland

Denne trenden vil bli stor i 2022 – og du har den garantert i garderoben

Du elsker kanskje denne trenden allerede – og så har du den høyst sannsynlig i klesskapet fra før.

Noen trender kommer og går, mens andre er her for å bli. Sistnevnte gjør seg blant annet gjeldende for et helt spesielt mønster som gjennom de seneste mange årtier har blitt ansett som en klassiker i garderoben - og som denne våren har fått fornyet fokus: striper.

Striper rekker langt tilbake i motehistorien. Allerede tilbake i 1928 lanserte Adidas deres karakteristiske tre striper, som i dag preger alt fra sko til klær. På 1960-tallet sendte Sonia Rykiel en flerfarget, stripete genser ned catwalken og gjennom de kommende årtiene ble striper allemannseie. Det gjelder spesielt bretonstriper, som mange forbinder med moteikoner som blant annet Brigitte Bardot, Coco Chanel og Jane Birkin - som alle er kjent for deres franske je ne sais quoi-kvalitet.

I SS22-kolleksjonene hev flere designere atter striper frem fra arkivene og presenterte nye tolkninger av det velkjente mønsteret. Det gjelder blant annet Balmain, som holdt stripene i en klassisk sort-hvit fargeskala, men kombinerte horisontale og vertikale striper. Hos Dior fikk stripene dog et helt nytt uttrykk med forskjellige bredder og farger. Også motehus som Marni, Jil Sander, Louis Vuitton og Victoria Beckham sendte striper i et hav av forskjellige utgaver ned catwalkene.