© Victor Jones

Derfor er sykkelshortsen tilbake i motebildet

De stramme shortsene er igjen en av de største trendene, men hvorfor? Les alt om sykkelshortsens reise fra landeveien til Chanels catwalk

Du har kanskje fortrengt synet, men jo du har sett dem før de ble moderne. Ofte på middelaldrende menn som suste forbi på fjærlette sykler. Kardashian-familien har banet vei for sykelshortsene som sesongens viktigste plagg. Les her hvordan de stramme shortsene har gått fra å høre til på landeveien til å pryde catwalken over hele verden.

yeezy sykkelshorts
© Yeezy

Sykkelshortsen har blitt et motefenomen

Nå er det ingen vei utenom lengre. Fenomenet sykkelshorts har fått en helt annen betydning de siste to årene og hører ikke kun til i Tour de France, men også i vår- og sommergarderoben din.

Den tettsittende shortsen vi mest av alt forbinder med sykkelryttere og 90-tallets outfits har noen svært maktfulle ambassadører bak seg, nemlig The Kardashians. Dersom du har fulgt et eller flere av medlemmene av USA`s ukronede førstefamilie har det vært vanskelig å ikke spotte de stramme Yeezy-shortsene, som er designet av Kim Kardashians mann Kanye West. Stjerner som Bella Hadid sverger også til de elastiske shortsene, som sender signaler om at du har kurs mot et treningssenter.

Kanskje det er grunnen for at de sporty shortsene har vunnet innpass flere steder enn på sykkelstien. For det handler om å signalisere at man lever en sunn livsstil, og at skillet mellom hverdag og fritid er liten. Mange løper til og fra arbeidet eller går ut for å spise direkte etter yogatimen. Så selvom du ikke har planlagt en tur til treningssenteret, er det helt lov at outfitet ditt sender signaler om at det er dit du er på vei. Sammensmeltningen mellom mote og sport ses også ved at sneakers nå er akseptert som passende fottøy til både arbeid og fest. Fjellsko har den seneste tiden også kommet inn i varmen, og signaliserer en aktiv livsstil.

Les mer: 12 flotte sommerkjoler

© Anna Stokland // Chanel SS19

Sykkelshorts: Fra realitystjerner til catwalken

Det er langt ifra første gang de stramme shortsene er en del av motebildet. På 90-tallet ble prinsesse Diana ofte sett i en sporty look bestående av en hettegenser og et par sykkelshorts. Etter å ha vært plassert på Kardashian-søstrenes velproposjonerte bakdeler i et par år har sykkelshortsene for alvor gjort comeback i moteverdenen. Nå er de selvfølgelig tilgjengelig i en oppdatert versjon, hvor shortsene ikke lengre kun signaliserer sport, men også uttrykker eleganse. Fra New York til Paris og til Chanel gikk modeller ned catwalken med små topper og skreddersydde jakker til de stramme shortsene.

Lyst på solbrune ben? Her får du tipsene!

© Anna Stokland

Sykkelshorts i Skandinavia

Hos Saint Laurent og Nina Ricci ble lycramaterialet byttet ut med blondestoff, mens Virgil Abloh fra Off-White hadde fått inspirasjon fra et par av Lady Dianas hvite sykkelshorts og som avslutning på sitt show sendte supermodellen Naomi Campbell ut i et nesten bryllupslignende outfit med hvite stiletter, hvite sykkelshorts og en dobbelspent hvit blazer med slep i siden.

Da sommervarmen kom veltende over skandinavia sist sommer var det flere som hoppet med på trenden. Stilikoner som danske Pernille Teisbæk viste hvordan man kan kombinere de stramme shortsene med stiletter og blazer for å få en sofistikert look, som på ingen måte minner om spinning. Heldigvis - eller dessverre, alt etter hvem man spør - har vi kun sett toppen av sykkelshorts-isfjellet. Det er spådd at det blir en av vårens store trender. Du behøver derimot ikke å dra til den nærmeste sykkelhandleren for å skaffe shortsen - de fås hos både de store motehusene og highstreet-butikkene. Man kan velge mellom en rekke farger, former og materialer.

Scroll ned for inspirasjon til hvordan du skal style sykkelshortsen!

Les også: Hårfjerning: kan du denne teknikken