© Christabelle Beaudry

Er dette 2020's største trend?

Vi så den allerede i begynnelsen av året, men vi er langt fra ferdige med denne fine trenden som kan løfte ethvert antrekk.

Du har sikkert sett den før og kanskje har du allerede en hengende i skapet ditt. Den store kragen er fremtredende i høstens og vinterens AW20-kolleksjoner og er en trend de fleste har sett før.

Vi så allerede de voluminøse kragene i starten av året hvor merker som Ganni og Chanel hyllet kragen på forskjellige måter i deres kolleksjoner. Dette resultere i at man gjentatte ganger kunne se flere internasjonale stil-ikoner iført den fremtredende kragen.

Denne sesongen har flere high-end og highstreet merker enda en gang vist sin kjærlighet til de store og detaljrike kragene. Et eksempel på dette er Gannis AW20-kolleksjon som beviser at de skulpturelle kragene er på tegnebrettet denne høsten og vinteren også.

Som du kan se under, har det franske stil-ikonet Camille Charriere valgt en lett skjorte med romantisk volanger og broderi på kragen som passer perfekt til en kjølig høstdag. Men når vinteren sniker seg innpå og temperaturen synker, vil det være en god ide å style kragen under en varm genser slik som Pernille Teisbæk og Leandra Medine Cohen gjør.

Det spanske merket La Veste, som stylisten Blanca Miró er medstifter av, har også latt seg inspirere av trenden og dette kan man se på flere av merkets plagg. Her finner du både runde og spisse krager, hvor det barnslige og lekende uttrykket gir oss nostalgiske assosiasjoner. La Veste utfordrer også disse velkjente utgavene, med deres skjorte iført en firkantet krage som dekker hele brystet og gir krage-trenden et innovativt uttrykk.

Dersom du vil være med på trenden, kan du under se noen fine forlag vi har funnet til deg som er fan av den pompøse kragen.