© DEIMA

Er du klar for å gå med denne luen fra barndommen?

Luen du hadde på i barnehagen er på retur på catwalken og i gatebildet - til blandet mottakelse. Hva syntes du?

Du hadde mest sannsynlig et elsk-hat forhold til den strikkede og varme balaklavaen i barndommen, som du sikkert har glemt alt om. Men mye tyder på at du kanskje skal revurdere det varme hodeplagget, som også går under navnet hettelue, hettehals og finlandshette, for luen har de senere årene blitt mer fremtredende i motebildet.

Allerede i 2018 så vi det behagelige hodeplagget på catwalken hos blant andre Chanel og Calvin Klein under visningen av deres høst-/vinter-kolleksjoner.

Den gang tok ikke trenden helt av, og ved første øyekast kan jo frykten for å ligne et forvokst barn ta motet fra en.

Men nå er balaklavaen enda en gang tilbake på catwalken. Motehus som Marine Serre, Toga og Paco Rabanne hyller luen i en rekke forskjellige utgaver – alt fra den pyntede og perlebesatte til den vanlige skiluen. Highstreetbutikkene har fulgt etter, og det har også flere Instagrammere gjort.

Til deg som vil prøve å lage din egen versjon finnes flere norske strikkesider som har lagt sin elsk på balaklavaen, blant annet Pickles og Drops Design. Her finner du både strikkeoppskrifter og garnpakker.

Med et år som har bydd på en del tid på hjemmekontoret, er komfort blitt et av nøkkelordene for moten anno 2020. Og uansett hva man mener om balaklavaen, så er den uten tvil et behagelig og varmt valg når man beveger seg ut på kalde vintermorgener.

Tør vi stille spørsmålet: Er det i 2020, at balaklavaen for alvor får sitt comeback?

Med den rette stylingen kan luen faktisk se ganske kul og fin ut. La gjerne håret stikke litt ut foran, og match den med din yndlingsgenser eller høyhalser i lag-på-lag-stilen. Fullfør looken med en kåpe som fremhever det feminine.

Er du enda ikke overbevist? Se hvordan andre styler luen her: