© Anna Stokland

Her er skotrendene som vil dominere våren og sommeren 2023

Vi skriver 2023 og en ny sesong betyr nye skotrender. Få overblikk over vårens og sommerens største skotrender her.

Med våren og sommeren følger ikke bare lengre og lysere dager, men selvfølgelig også en rekke nye skotrender.

Til tross for at vi har sett tendenser til komfortable retro-sneakers tidligere denne sesongen, er det ikke til å ta feil av at det også er prangende og finurlige skotrender som kommer til å prege vår- og sommermoten i år. Ja, vi ser kanskje fargerike trainers fra Adidas og New Balance i Instagramfeeeden vår, men skal vi stole på de aller største moteguruene, så er det fest, glitter og glamour som virkelig gjeder.

Denne sesongen kan du nemlig med god samvittighet flotte deg i dyreprint, overdimensjonale detaljer og gjennomsiktige materialer.

Nedenfor har vi samlet syv av de største tendensene for spring/summer 2023-kolleksjonene - og gir deg dessuten tips til hvor du kan shoppe skotrendene.

Håndplukket til deg

Ballerinasko

Ballerinaen har for lengst inntatt motebildet, og det ser ikke ut til at de sier farvel helt enda. Da SS23-kolleksjonene ble vist frem under de største moteukene var ballerinaen en favoritt, og motehus som Bottega Veneta, MM6 og Sunnei var blant de som frontet skoene. De yndige ballerinaene er de ultimate skoene nettopp fordi de kombinerer det stilfulle og det komfortable. I år er intet unntak - ballerinaene er igjen en stor skotrend som kommer i alle fasonger og farger, og er en sikker vinner sammen med de klassiske jeansene eller sammen med et par dressbukser.

Transparente sko

Ikke nok med at mesh, florlette materialer og hard plast preger antrekkene våre - når skal også skoene våre være gjennomsiktige. Findikoglu, No21, Valentino og Prada var blant motehusene som hadde laget egne fortolkninger av de transparente trendskoene, og her overlates ingenting til fantasien. No21 sine sko med mesh-stoff vil være helt ypperlig til sommerens festligheter, når sandalene synes å bli litt for hverdagslig. Imidlertid anbefaler vi kanskje å la de transparente plastikkskoene ligge hjemme hvis du skal til sydligere strøk med svært høy luftfuktighet - skotrend eller ikke.

Psst.. Har du et par sko som er for små? Se hvordan du utvider skoene her!

Mary Janes

Mary Janes er en av de sterkeste trendene innen skomote i 2023, og de robuste, men feminine skoene var ikke til å misse da motehusene viste frem sine SS23-kolleksjoner under moteuken i Paris. Skoene med de tykke hælene kombineres spesielt godt med de lange maxiskjørtene vi også ser mye av denne sesongen, og skal du virkelig gå teknisk til verks burde du gå for mer nedtonede nyanser som svart, brun og beige, akkurat som vi så på Catwalken til både Chanel, MiuMiu og Dior.

Luftige sandaler

Sommerlige referanser var å se overalt da motehusene viste frem kolleksjonene sine - store blomster, selvsikre farger og lette materialer preget antrekkene - og skoene var intet unntak. Spesielt var det de svarte og klassiske sandalene som hos MiuMiu og Coperni som gikk igjen på catwalken, men andre fortolkninger med farger, høye hæler og chunky såler var også å se hos motehus som blant annet Hermes. Det aller viktigste er at tærne dine skal få luftet seg, og føler du at våren ikke har ankommet helt enda, kan du med god samvittighet bruke et par sokker til sandalene.

Sko med krystaller

En trend som virkelig overrasket denne sesongen var skoene ilagt vakre stener og krystaller. De chunky skoene i semsket sauskinn og treskoene som har preget motebildet de siste årene er byttet ut med glitter og glamour, og vi er all in for å ta med de skinnende stenene ned på føttene fremfor i ørene og rundt halsen! Gå for et noe mer diskré look som hos Arlinton eller Saint Laurent, eller gå full glam som hos Dolce & Gabbana. De krystallklare skoene er uansett garantert å pynte opp antrekket ditt.

Sko med dyreprint

Den festlige og utfordrende skotrenden for SS23 fortsetter over i dyreriket, hvor både tradisjonelle mønstre som hos Cavalli og PosterGirl, og nyfortolkende regnbue-boots som hos Koma var å finne blant SS23-kolleksjonene. Dyreprint er blitt flittig brukt på både tøy og tilbehør i flere tiår, og man kan strekke seg så langt å si at det er blitt en klassiker. Det skal med andre ord litt til før du tråkker feil, og med et stort spillerom kan du heldigvis la kreativiteten utfolde seg i ulike farger, mønstre, høyder og former.

Sko med detaljer

Akkurat som vi så tendenser til 3D-blomster på både kjoler og topper ned catwalken,, spottet vi også finurlige detaljer på tilbehøret - og da spesielt skoene. Gjør som Loewe, Zimmermann og Vivienne Westwood, og gå for sko prydet med yndige sløyfer, fargerike stener eller andre oppsiktsvekkende detaljer. Da kan du holde antrekket enkelt, og la skoene virkelig skinne.