© Ida Bjørvik

Min vårtrend: Alexandra Sætran

Batikk-boom: Ibiza-bohemen møter Glastonbury når nåtidens batikk treffer trendbildet. Alexandra har funnet den skandinaviske måten å tolke trenden på.

© Dior

Costume har tolket noen av de store, nye trendene for våren. Først ute er motejournalist Alexandra Sætran.

Hvilken trend har du valgt - og hva er det du liker ved den?

– Batikktrenden er ikke til å unngå denne sesongen. Selv om jeg har et ambivalent forhold til mønsteret, har batikk aldri sett bedre ut. Designernes vri på 60-tallsmønsteret har virkelig fått meg til å se annerledes på det som en gang var forbeholdt hippiene. Jeg liker at trenden får meg til å drømme om late feriedager på Bali eller på Ibiza – og den fascinerende mønstermiksen som kan se så utrolig forskjellig ut avhengig av styling.

Hvordan styler du trenden denne sesongen?

– Min personlige stil heller mot det minimalistiske, noe jeg ikke kvitter meg med selv om trendbildet viser noe annet. I dette tilfellet har jeg matchet ganske nedtonet batikk med ulike baseplagg, som dressjakker og vide bukser. Det er moro å prøve ut ulike fargekombinasjoner også, men jeg liker å kjøre safe. En bikini i batikk er heller ikke å forakte.

Les også: Vår i sikte: Hege Aurelie

Er det et nøkkelplagg man kan investere i om man ikke ønsker å gå all inn?

– Jeg ville gått for en kul t-skjorte som kan styles på utallige måter. Den kan tones ned med favorittbuksen din, et denimskjørt eller kombineres med en avslappet jeans. Batikk kan bli sett på som nokså utradisjonelt til tider, så å kombinere trenden med minimalistiske plagg gir en fin balanse.

Hva er din favorittkolleksjon denne sesongen, og hva er det som gjør at du liker den så godt?

– Denne sesongen velger jeg å trekke frem Diors visning, da sjefsdesigner Maria Grazia Chiuri faktisk greier å mikse batikk sammen med det ikoniske motehuset. Det at Dior våger å bruke et nokså merkbart mønster sier noe om hvor moderne en så tradisjonell merkevare er. Dior viser den perfekte miksen mellom minimalistisk og maksimalistisk. Jeg elsker at løse jeans er stylet med dressjakker med innsvinget midje, og at tyll et byttet ut med fotside kjoler i tie dye. Kolleksjonen oser kontraster, noe jeg finner spennende.

Finn dine favoritter: 27 funn i mønster til under 500 kroner

Skjortekjole Ganni, ca 2699 kr // Denimjakke Totême, 3500 kr, kjøp lignende her // Bikini Rabens Saloner, 721 kr. per del // Smykke Alighieri hos Matchesfashion.com, 2200 kr.

Hva er ditt beste stylingtips mot varmere tider?

– Unngå å gå til innkjøp av en ny sommergarderobe hvert år. Kombiner plaggene du har investert i med noen få trendplagg, som for eksempel batikk, eller blonder, som også er en stort trend i år. Tenk gode baseplagg året rundt - det er slik man bygger den perfekte garderoben.

Prada // Stella McCartney // MSGM // Isabel Marant