Min vårtrend
© Ida Bjørvik / Produsentene

Min vårtrend: Sonia Uppal

Blomsterfin: Ingen vår uten blomster. Costumes skjønnhetsansvarlig Sonia oppdaterer garderoben med klær i duse pastelltoner og gir rysjekjolen et bonderomantisk preg med et par cowboystøvletter.

Costume har tolket noen av de store, nye trendene for våren. Denne gangen er det skjønnhetsansvarlig Sonia Uppal sin tur å vise sin favoritt denne våren. Motejournalist Alexandra Sætran deler sine vårfavoritter her.

Hvilken trend har du valgt - og hva er det du liker ved den?

­– Duse pastelltoner, myke bohem-materialer og feminine silhuetter setter rammen for stilen, og over floratrenden står navnet mitt. Blomstermønsteret, de lange, tekkelige ermene, rysjedetaljene over midjen og lengden på kjolen er så mye i seg selv, at jeg bryter opp med et par forenklede cowboystøvletter i skinn, som også var synlige på visningen til Isabel Marant, Philosophy og Saint Laurent. Bølgete hår og gyllen hud er en perfekt match til det fargerike mønsteret.

Hvordan styler du trenden denne sesongen?

– Jeg faller oftest for kjoler med overdådige detaljer og en søt fargepalett, derfor balanserer jeg antrekket med enkelt tilbehør. Blomstermønster kan være fint å tone ned med et par enkle støvletter, sneakers eller sandaler, og eventuelt med en overdimensjonert dressjakke. Velg jordtoner fremfor kontraster om mønsteret er mye i seg selv. Med et par solbriller og liten veske er jeg klar til å innta lysere dager.

Psst.. Vi har funnet 11 kjoler vi ønsker oss nå

Er det et nøkkelplagg man kan investere i om man ikke ønsker å gå all inn?

– Invester i en blomsterkjole, den vil løse enhver kleskrise - funker alltid for meg.

Stella McCartney
© Stella McCartney

Hva er din favorittkolleksjon denne sesongen, og hva er det som gjør at du liker den så godt?

– Jeg er hodestupsforelsket i vårkolleksjonen til Stella McCartney, som sender tankene tilbake til 80- og 90-tallet. Sarte undertøyslignende silkekjoler, romantiske blomstermønstre, dresser i pastellfarger, batikk og materier som denim og bærekraftig viskose beskriver kolleksjonen.

De dype utskjæringene og voluminøse ballongermene setter prikken over i-en. Kolleksjonen opprettholder signaturfølelsen og flere av de ikoniske lookene som kjennetegner motehuset.

Hva er ditt beste stylingtips mot varmere tider?

– Gå for en trend du føler deg komfortabel med og hold deg til den, i stedet for å følge flere trender slavisk og mikse de på kryss og tvers. Det gjør det enklere å få en gjennomført stil. Uansett er det smart å gå til innkjøp av plagg som er tidløse, men bærer detaljer som gjør stilen spennende og oppdatert, slik at du kan bruke plagget flere sesonger.