© costume.no

Slik får du den perfekte stilen

Hemmeligheten bak mange it-jenters fantasiske stil består av disse 8 plaggene.

© costume.no

Skrevet av: Hege Aurelie Badendyck Foto: Getty Images

Gjør som de største it-jentene Hanneli Mustaparta, Alexa Chung, Caroline de Maigret og Elin Kling og velg kule, klassiske plagg.

Disse åtte plaggene bør du ha i garderoben:

1. BLAZEREN

Velg en klassisk blazer med god passform. Blazeren er et maskulint plagg. Du gjør den mer feminin ved å brette opp ermene og ha en skjorte under som ikke er helt oppkneppet,slik som bloggeren Man Repeller her beviser. Å vise litt hud gjør uttrykket sexy. En singlet med blondekant som så vidt skimtes, eller et belte i livet på en blazer gjør jakken ekstra feminin.

Les også: Slik bruker du blazeren

© costume.no

Blazer fra By Malene Birger hos My-wardrobe.com.

2. TRENCHCOATEN

Trenchcoaten er både chic og kul om den bæres riktig. Unngå å kneppe den ordentlig igjen. Gjør kåpen litt røffere ved å knytte beltet som om beltespennen var ødelagt, eller knyt det løst bak i ryggen for å gi kåpen et naturlig innsving. Trekk opp kraven for et mer avslappet uttrykk. En it-girl som ofte er å se i trenchcoaten er Alexa Chung.

© costume.no

Trenchcoat fra Acne

3. KASJMIRGENSEREN

Gå for en kasjmirgenser med rund hals. Velg enten sort, blå, beige eller grå og ha den til smale jeans - gjerne slitte blå eller hvite. Den blå kasjmirgenseren er perfekt til en sorte jeans (ikke glem at blått og sort faktisk er en fin fargekombinasjon!). Velg flate sko til for et avslappet uttrykk, eller skyhøye hæler.

4. JEANSEN

Den perfekte jeansen er den som passer din fasong best. Så enkelt og samtidig nokså vanskelig. Har du en feminin kroppsfasong er ofte jeans med høyt liv ekstra flatterende. Den rette, smale jeansen er en klassiker.Invester i en blå jeans i en slitt kvalitet, en klassisk blå, en hvit og en sort jeans. Og husk; hvite jeans er absolutt ikke bare forbeholdt sommeren, det er vel så fint på vinterstid til en kasjmirgenser i kremhvit, beige eller lys grå. Se vakre street style bilder av fashionistaer i hvitt her.

Les også: Vårens store jeansguide

© costume.no

Jeans fra Mardou&Dean.

5. CONVERSE OG BOOTS

Til en sart chiffonkjole er søte pumps nokså kjedelig hvis du vil tilføre antrekket noe ekstra. Velg noe røffere og mer nedtonet - som dine yndlings-Converse, eller de kraftige bikerbootsene dine. Noen av våre favorittstøvler er fra blant annet R.M. Williams, Blackstone, Grenson og Church's.

© costume.no

Sko fra Converse hos Stress.no.

6. DEN HVITE SKJORTEN

Denne klassikeren kommer i utallige varianter. Velg kjærestens versjon, rull opp ermene og stikk ned nedi jeansene dine som er lave på livet eller gå for en smal, skreddersydd variant med smale snipper. Knepp igjen alle knappene for et chict uttrykk. Velg kvalitet ut fra hvilket uttrykk du ønsker. En i myk, tynn bomull vil se mer hverdagslig ut.

Les også: Trend: den hvite skjorten

© costume.no

Skjorte fra Zara.

7. SKINNJAKKEN

Skinnjakken gir ethvert antrekk litt rock’n roll-følelse. Ha den over en sart sommerkjole for å unngå et altfor søtt uttrykk. Om vinteren er den fin å ha under den klassiske kåpen din. Og igjen; en godt brukt skinnjakke er alltid finere enn en splitter ny. En fin vintage skinnjakke er et kupp! Noen av våre favoritter er det blant annet Acne, Rick Owens, Isabel Marant, Zara, Blk Denim og Iro som lager.

Les også:Slik bruker du skinnjakken

© costume.no

Skinnjakke fra Hunkydory.

8. DEN LILLE SORTE

Vår største redning i nøden er den lille, sorte. Klassikeren er både sofistikert og sexy og derfor en hit i de fleste anledninger. Det heteste tipset her er å holde uttrykket rent og enkelt. Ikke nøl med å investere i flere varianter av den sorte kjolen. Du vil garantert få brukt for dem!

Se Fabsugar.com's guide for hvordan man kan bruke den lille sorte på 10 forskjellige måter her.

© costume.no

Kjole fra Filippa K.