© Anna Stokland

Slik implementerer du paljetter i garderoben

Paljetter er ikke bare noe for nyttårsaften, motebildet viser tydelig at paljetter også er til hverdagsbruk. Lær mer om trenden og se våre favoritter.

Paljetter er vanskelig å unngå denne sesongen, hvor vi ser både klassiske små paljetter, men også de overdimensjonerte.

Populariteten til paljettene har kommet og gått gjennom årene, med 80-tallet og tidlig 2000-tallet som høydepunkt for plagg og tilbehør dekket av paljetter. Nå er de altså tilbake igjen og benyttes av designere for å sofistikere og tilføre et snev av glamour til kolleksjonene deres.

Her får du noen stylingtips som er gode å ha når du er i tvil om hvordan du skal sette sammen en look med paljetter - uten at det blir for mye.

Hold det enkelt

Når du bruker paljetter, er det best å holde resten av antrekket ditt enkelt og diskré. Sett sammen en topp eller kjole med paljetter med nøytrale ensfargede bukser eller et skjørt for å la paljettene skille seg ut.

Bland og match teksturer

Paljetter ser bra ut når de kombineres med kontrast-teksturer som denim eller skinn. Prøv for eksempel å bruke en paljett-topp med et par jeans eller et paljettskjørt med en skinnjakke.

Tilbehør med forsiktighet

Når du bruker paljetter, er det viktig å velge tilbehør som komplementerer antrekket uten å overvelde det. Velg enkelt og elegant tilbehør som en clutch eller et par klassiske pumps.

Her finner du våre forslag til hvordan du kan piffe opp garderoben med litt glitter og glamour.