© Anna Stokland

Solbriller: Her er sesongens største trender

Cat eye, Y2K-inspirerte, gjennomsiktige, sporty – variantene er mange. Ser du etter et par av sesongens mest populære solbriller?

Solbriller 2022

Solbriller er et tilbehør vi bruker året rundt og som blir slitt– noe som heldigvis gjør det lett å rettferdiggjøre kjøpet av et nytt par!

Akkurat som vi ser på klesmoten og skomoten, endrer solbrillemoten seg i takt med at sesongene skifter. Her er de største solbrilletrendene som vil dominere i 2022. Ser du etter et nytt par?

Y2K-inspirerte solbriller

Det kommer ikke som noen overraskelse at også solbrillene fra tidlig 2000-tallet er tilbake i motebildet – på samme måte som mange andre trender fra det ikoniske årtiet har returnert den siste tiden. Tenk i en stil a la Anastacia, Christina Aguilera og Jennifer Lopez – så er du ikke i tvil om hvordan sesongens store Y2K-inspirerte solbrilletrend ser ut: fargede brilleglass uten innfatning og med tynne brillestenger i metall. Det er blant annet Blumarine og Dior som viser at vi er langt fra ferdige med 00-tallet, og denne sesongen vender årtiet tilbake i form av et par fine, lette og sommerlige solbriller.

solbriller forår 2022

Blumarine SS22.

© Anna Stokland

De sporty solbrillene

Som man før har sett med mange trender, har plagg med referanser til sportsverdenen i stor grad funnet veien til vår hverdagsgarderobe og her er de sporty solbrillene selvfølgelig intet unntak. Denne sesongen er det blant annet motehus som Chanel og Balmain som viser at de kule brillene ikke kun hører til i sportsverdenen, men at de også vil tilføre vår- og sommerantrekket ditt en kul vri.

Chanel SS22.

© Anna Stokland

Cat eye-solbriller

1950- til 60-tallet er også representert blant sesongens mest fremtredende solbrilletrender og årtiene viser seg fra deres beste side i form av cat eye-solbriller i SS22-kolleksjonene. Selv om det er delte meninger omkring solbrillene, er den også en av de brillene som med jevne mellomrom dukker opp og preger motebildet. Denne gangen er det motehus som Gucci og Missoni vi kan takke for å sette solbrillen på dagsordenen. Er det i år du skal ha fingrene i et par?

cat eye solbriller 2022 mode

Gucci Spring 2022.

© Gucci

XL-solbriller

Ingen ny sesong uten et par av de overdimensjonerte solbrillene og denne sesongen er Saint Laurent og Balenciaga to av de motehusene som gjør det ekstra godt på den fronten. XL-solbrillen er en modell som vi ofte ser sesong etter sesong og som derfor er et mer sikkert kjøp – spesielt hvis du som hos Saint Laurent går etter et par i en tidløs sort farge. Dersom du ser etter et par nye solbriller til den kommende sesongen, er de store solbrillene et godt forlag – og så er de både kule og sofistikerte. La deg inspirere av Audrey Hepburn og Jacqueline Kennedy som bar de store solbrillene til perfeksjon.

solbriller mode forår

Saint Laurent SS22.

© Anna Stokland

Solbriller med gjennomsiktig innfatning

Det er noe futuristisk men samtidig kult over solbrillen med gjennomsiktig innfatning – og dersom du ser etter et par i en fin og lys pastellfarge, så vil dette være en opplagt solbrille til sommeren. Modellene som vi ser hos motehus som Sportmax og Prada i sesongens kolleksjoner er i den større ende av skalaen, men likevel viser designerne at solbrillen ikke virker like så dominerende som de store solbrillene i mørkere farger. Nettopp derfor er solbrillen med gjennomsiktig innfatning et godt forslag på et par solbriller som både har XL-størrelse og samtidig har et lett uttrykk.

Sportmax SS22.

© Anna Stokland

Solbriller med fargerik innfatning

Det er ikke kun klærne som den kommende sesongen gjerne burde representere en bred fargeskala. Ifølge designere som Versace og Prada, skal ikke fargene tones ned når det kommer til solbriller. Ifølge motehusene burde solbrillene vi bruker gjennom våren og sommeren gjerne være karakteristiske og oppsiktsvekkende - og hvis du tør, kan du sette prikken over i’en med et par solbriller i farger som turkis, hvit, oransje og rød.

solbriller mode forår 2022

Versace SS22.

© Anna Stokland

Pilotsolbrillen

Den retro pilotbrillen er også tilbake denne sesongen. Som vi ser med mange trender akkurat nå, trekker solbrilletrenden på en lang rekke nostalgiske elementer fra tidligere årtier - noe som vil tilføre antrekket en retro og sofistikert look. Det er langt fra første gangen vi ser pilotsolbrillen som blant annet Lady Diana var mester til å style. Det kan være en god ide å ta en titt på motehus som Bottega Veneta og Saint Laurent, som denne sesongen overbeviser oss om at solbrillen burde få plass i vår- og sommergarderoben.

Saint Laurent SS22.

© Anna Stokland