Blazer oversize lime blazer zara
© Zara

Sommerens dominerende blazer blir en hit i Norge

Glem alt om svart, brun og grå. I år skal den kledelige blazeren være en helt spesiell farge og vi spår at den vil falle i smak hos den norske kvinnen.

Blazeren har lenge vært en fast del av garderoben til enhver moteinteressert kvinne, men i år får din faste følgesvenn et helt nytt uttrykk. Den vanlige sorte og grå ullblazeren viker for en langt mer iøynefallende variant, som allerede har vekket interesse hos flere stilfulle norske kvinner.

Jaucquemus blazer
© Jaucquemus

Mer farger

I år dikterer moten rosa og lysegrønne blazere med oversize passform. Det er spesielt den franske Jacquemus' versjon av blazeren, som har gitt trendens popularitet et dytt. Det kan man blant annet se i butikkene, hvor du nå også kan finne rosa og lysegrønne blazere hos samtlige highstreet-kjeder.

En norsk hit

Den fargerike blazeren er allerede populær i utlandet, men vi tror den vil bli godt mottatt her hjemme også. De pink og lysegrønne blazere florerer på flere danske Instagram-profiler, herunder Thora Valdimars, Trine Kjær og Emili Sindlev.

Ta utfordringen

Den fargerike blazeren kan være en anelse mer utfordrende å style enn den sorte, da rosa og grønn kan være vanskelige farger å kombinere med resten av klærne i garderoben. Et godt råd er å enten la den fargerike blazeren være det eneste oppsiktsvekkende elementet eller å ta den helt ut og skape et to-i-ton look med flere nyanser av samme fargepalett.

Dersom du vil være med på trenden, bør du satse på et oversized design, og vi har funnet noen rosa og grønne favoritter som du kan se under.