© ANNA STOKLAND

Trenchcoaten har fått en rå makeover denne sesongen

Er du klar til å skifte ut den velkjente klassikeren med denne utgaven?

Der er ingen tvil om at moteverdenen har gjenoppdaget det nostalgiske 90-tallet og 00-tallet, selv om det var vanskelig å tro at tvilsomme trender som tykke highlights i håret eller den croppede cardiganen ville få en gjenoppblomstring.

Men trender har det som kjent med å vende tilbake - og i en oppdatert utgave er den lange 90-talls The Matrix skinnfrakken ingen unntagelse. Hvis vi tar en titt på catwalken denne sesongen, er det nemlig særlig trenchcoat-versjonen av den velkjente frakken som har fått mest oppmerksomhet.

Denne høsten og vinteren ser vi den klassiske trenchcoaten i skinn på catwalken hos flere av de store motehusene, ofte i fargen sort eller konjakk. Den allsidige frakken kan styles på en kul og avslappet måte med løse bukser a la Valentino eller ladylike med et blyantskjørt som hos Saint Laurent.

Den kan med andre ord brukes til det meste og derfor er den er et godt tilskudd til garderoben, som du kan få glede av å ha på deg sesong etter sesong. Den er også litt varmere enn den klassiske tynne trenchcoaten vi allerede kjenner til.

I gatebildet er den minst like utbredt og den klassiske frakken omfavnes blant annet av stilfulle kvinner som Darja Barannik, Emili Sindlev og María Bernad. Bruk den lukket som en look i seg selv, eller kombiner den med en strikket vest, skjørt og eventuelt varme lange boots på kalde dager.