© Emili Sindlev

Dette er vårens it-farger

Fargene får fritt spillerom i sesongens vår- og sommerkolleksjoner. Er du klar til å la garderoben din bli overtatt av disse oppsiktsvekkende fargene?

Nå som det nærmer seg vår begynner vi så smått å kunne se frem til flere soltimer, fargerike vårblomster og ikke minst lettere påkledning. Det kan også virke som at en sommerlig stemning har smittet av på vårens og sommerens kolleksjoner.

Selv om sesongens SS21-kolleksjoner ble presentert under en moteuke som var annerledes og nesten heldigital, virker det ikke som at det har tatt motet fra motehusene. Man kan tydelig se at motehusene har latt seg inspirere av en viss vår- og sommeroptimisme denne sesongen, flere SS21-kolleksjoner er nemlig dominert av en vill, oppsiktsvekkende og humørløftende fargepalett.

Er du klar til å la den mørke vintergarderoben din bli overtatt av farger som neongrønn, oransje og sjokkrosa?

Under kan du få oversikten over en rekke av de fargene som vil dominere sesongens kolleksjoner.

Oransje

Den varme oransje fargen står perfekt til sommergylden hud. Fargen er både tidløs og samtidig oppsiktvekkende. Gå enten med et antrekk som består av oransje fra topp til tå som hos Sportmax og Acne Studios, eller oppgrader antrekket ditt med et enkelt plagg som en jakke eller en skjorte i den varme fargen.

Neongrønn

Neonfarger er generelt i vinden denne sesongen, og den dramatiske neongrønne fargen som grenser til gul er også på plakaten hos motehusene. Du kan enten gå for den helt neonaktige utgaven som hos Balmain eller den mer rolige utgaven hos Jason Wu. En topp i neongrønn er for eksempel et kult innslag til enten blå jeans eller under en grå dress.

Sjokkrosa

De knallrosa og lyserosa nyansene er overalt denne sesongen. Hvis du tør kan du teste ut den helt sjokkrosa nyansen som spesielt hos Chanel er en gjennomgående farge i SS21-kolleksjonen. Alternativt kan du skru ned for styrken og gå med de mer avdempede lyserosa nyansene hos Isabel Marant. De to motehusene beviser at vi enkelt kan bruke sterke rosafarger med et kult resultat.

Gul

De gule fargene kommer denne sesongen i alt fra den intense og tøffe solskinnsgule nyansen som hos Prada, til en elegant pastellgul som hos Acne Studios. Uansett om du bare går med et enkelt gult plagg eller om du tør å iføre deg et helt antrekk i fargen, vil de gule tonene få deg i vår- og sommerhumør.

Lilla

Den kule og samtidig sofistikerte lilla fargen vi ser denne sesongen går helt fra den blålilla til den mer magenta-lignende nyansen. Et lilla antrekk kan gi deg både et elegant og samtidig eksklusivt look og er derfor en opplagt farge til finere anledninger. Gå etter et sett som hos Prada eller en fin sommerkjole som hos Sportmax.

Lyseblå

Den elegante lyseblå nyansen er en enkel måte å tilføre antrekket ditt litt farge hvis du ikke er tilhenger av de helt oppsiktsvekkende fargene - og kanskje tør du å velge et helt antrekk i lyseblått? Alt etter silhuett og materialevalg kan den lyseblå fargen både tilføre antrekket ditt et kult uttrykk som hos Max Mara eller et mer elegant og florlett uttrykk som hos Chloé.