Vårfavoritten: Marie Helene Murstad Sneakers
© Ida Bjørvik

Vårfavoritten: Marie Helene Murstad

For enkelte er det ikke vår før man kan gå i sandaler, mens for andre er det første vårtegnet når støvet børstes av trenchcoaten. Se Marie Helene Murstad sine favorittplagg denne sesongen.

Så snart asfalten er synlig, sverger Marie Helene til de hvite sneakersene. Denne sesongen har hun lansert et par ikoniske modeller sammen med teamet sitt i Holzweiler. Marie Helene Murstad (30) er PR-manager i Holzweiler, og deler gjerne sine inspirerende og minimalistiske antrekk på Instagram under @marie_murstad.

Hvilket plagg står høyest på listen denne våren?

– Sneakers har vært sentralt i motebildet i mange sesonger nå,
og så snart våren er her sverger jeg til et nytt par. Vi (Holzweiler) lanserer våre helt egne sko denne sesongen, og disse har, ikke overraskende, havnet på ønskelisten min. Mønsteret på sålen er faktisk inspirert av rutene i skjerfene våre, noe jeg synes er utrolig kult og unikt.

Vårfavoritten: Marie Helene Murstad Sneakers, holzweiler, envelope 1976, victoria beckham, celine, hasla og maanesten

Sko Holzweiler // Dress Envelope 1976 // T-skjorte Victoria Beckham // Veske Celine // Smykker Hasla og Maanesten

© Ida Bjørvik

Hvorfor liker du trenden så godt?

– Det er aldri feil med sneakers i hvitt skinn når man går mot lysere tider, men jeg liker samtidig at skoen skiller seg litt ut, noe denne modellen gjør. I tillegg til at sålen er unik, er den også oppbygd slik at jeg får noen ekstra centimetere – samtidig som den er nett og ikke for klumpete, slik mange av sneakersene er i dag.

Hvordan styler du dem til hverdags – og til fest?

– Noe jeg liker godt med denne typen skomodell, er at den passer til absolutt alt. Til hverdags styler jeg dem gjerne med en dress for et litt skarpere uttrykk. De fungerer også til et par fine jeans for å få en litt mer casual og comfy look. Skal jeg på fest, liker jeg å kombinere det feminine med det maskuline. Sneakersene passer til en søt kjole, eller til en jumpsuit. Sistnevnte fungerer alltid for min del.

Hvordan vil du beskrive din egen stil?

– Jeg tror, og håper, jeg har en klassisk stil med en liten tvist. Med årene har stilen min blitt litt roligere og mindre søkende enn tidligere. Jeg prøver å kutte ned på forbruket i forhold til klær, og tenker at man ikke trenger så mange ting. Jeg investerer heller i plagg og tilbehør jeg kan bruke igjen og igjen. De siste årene har jeg kuttet ned på impuls-kjøp, og blitt enda flinkere til å søke etter bruktkupp.

Hvor henter du inspirasjon når du skal kle deg?

– Jeg henter mye inspirasjon på jobben, da jeg er så heldig å jobbe sammen med kollegaer som inspirerer meg hver eneste dag. Vi ender ofte opp i samme klær, men det tyder vel bare på at vi blir inspirert av de samme tingene. I tillegg bruker jeg Instagram som kilde, jeg leser magasiner – og ikke minst inspireres jeg når jeg er på reise.

Les mer: 20 par sneakers til under 600 kroner

Hvordan forandrer du garderoben din fra vinter til vår?

– De tykkeste plaggene blir lagt på loftet. Farger får helt klart dominere nå som våren kommer, men jeg har en garderobe som kan brukes året rundt. Naturlig nok pynter jeg meg mer på sommeren, da det er lettere å bare slenge på seg en kjole og et par sneakers.

Ditt beste stylingtips hvis en kleskrise oppstår?

Stay with the classics! En pologenser, en genser i kasjmir, trench­coaten og jeansen du vet fungerer hver eneste gang – og som du føler deg vel i.

Psst.. ønsker du mer inspirasjon? Her er Sonias vårtrend