Uncontaminated Fashion & Art Festival

VI KÅRER ÅRETS INITIATIV UNDER COSTUME AWARDS 2018

Se de nominerte her!

Dette er en pris hvor vi hedrer et initiativ som er med på å styrke den norske motebransjen, som demonstrerer nytenkning og som har klart å markere seg som en aktiv og stabil aktør på kort tid.

– Vi har valgt å opprette en slik pris fordi vi mener det er viktig å anerkjenne og støtte opp om nye initiativ som er med på å plassere Norge på kartet som mote-destinasjon. Costume er Norges største moteblad - og Costume Awards er en gyllen anledning til å løfte frem hardtarbeidende folk i bransjen som får til fantastiske ting. Dette er en pris som hedrer og feirer innovasjon i norsk motebransje, sier Kine Hartz, sjefredaktør i Costume.

Se de nominerte under:

F5

Tre brødre, alle med tilknytning til motebransjen, startet opp konseptbutikken F5 i 2013. Deretter har konseptet vokst og modnet i raskt tempo. I fjor åpnet de sitt nye univers i Prinsens gate, hvor de fremmer norsk mote og huser landets største samling av lokale designernavn.

Oslo Runway

De ønsket å sette Oslo på motekartet, på lik linje med København og Stockholm. Oslo Runway er Norges nye moteuke - en visningsarena for våre aller fremste motedesignere. Ikke nok med at de har fremmet norsk design, de har også flydd inn internasjonal presse i løpet av sesongene med arrangementet, noe som har resultert i at norsk design har spredt seg for alle vinder.

Norske gatemotestjerner

Influencerne Celine Aagaard, Janka Polliani, Darja Barannik, Tine Andrea Storløs og Annabel Rosendahl har alle bidratt til at flere øyne er rettet mot den norske motescenen. Alle fem har sin helt egne individuelle stil. Takket være deres gode arbeidsmoral og samhold har de norske jentene blitt favorittmotivene til gatemotefotografene rundt i hele verden, og satt norsk gatemotestil på kartet.

Uncontaminated Fashion & Art Festival

Skillet mellom kunst og mote er stadig mer udefinerbart - dette er to verdener som smelter mer og mer sammen. Dette ønsket gjengen bak UNCONTAMINATED å sette fokus på, og inviterte til en todagers kunst- og motefestival i Oslo sentrum i oktober. Ledende internasjonale navn ble fløyet inn og invitert til debatt, mens forelesninger og kunstutstillinger fant sted rundt om i hovedstaden.

Pudder Agency

De representerer Norges fremste fotografer, stylister og makeupartister innenfor segmentet mote og livsstil. Pudder Agencysportefølje vitner om en stadig høyere internasjonal standard i bransjen, og har etablert seg godt på markedet.

Prisen deles ut under Costume Awards 25.januar 2018