maria mena fwss costume plan international
© Janne Rugland

Vi lanserer eksklusivt designsamarbeid med FWSS og Plan International

Kjøp vårens it-genser og vis din støtte!

Vi har designet den perfekte collegegenser i samarbeid med det skandinaviske motehuset FWSS og Plan International. Kjøper du Equality Sweater, støtter du Plans viktige arbeid for jenters likeverd.

– Vi har lenge ønsket å gjøre et prosjekt av denne typen og da muligheten dukket opp, visste vi umiddelbart at dette var noe vi ville være med på. Plan International gjør en fantastisk innsats for å bedre levevilkårene til barn verden rundt og det har vært en glede å kunne bidra. Vi opplever også at det er en god match mellom Costumes profil og FWSS-kunden, og et samarbeid føltes derfor veldig naturlig, sier sjefdesigner for FWSS, Elizabeth Romain.

© Janne Rugland

Kampen mot barneekteskap

Hvert år står 15 millioner jenter barnebrud. Det er én hvert andre sekund. Barneekteskap er i dag en av de største hindringene for skolegang, frihet og likestilling for jenter – og for utvikling i fattige land. Plan jobber for å utrydde barneekteskap innen 2030.

– Der barn ikke har det bra, har jentene det verst. Dette er utgangspunktet for at Plan fokuserer ekstra på jenter. En av Plans hjertesaker er kampen mot barneekteskap, og bidraget fra Equality-genseren går til prosjekter som skal forhindre at barn giftes bort, sier Siv Meisingseth, kommunikasjonssjef for Plan Norge.

– Vi er stolte og glade over å endelig kunne presentere hjertesaken vår. Det har vært spennende å få være med i designprosessen sammen med FWSS, og vi synes genseren har blitt superfin. Den har et budskap og noen verdier som er viktige for oss - likestilling og likeverd - og støtter opp om det fantastiske arbeidet Plan International gjør for jenter rundt i verden. Vi håper alle liker Equality Sweater like mye som oss, sier Kine B. Hartz, sjefredaktør i Costume.

I prosjektet har vi samarbeidet med den norske kunstneren Johan Øvergård, som har designet «patches» som symboliserer «peace, love and harmony». Du kan selv feste dem hvor du vil, og dermed gjøre genseren personlig og unik.

For å spre budskapet har vi bedt noen av Norges kuleste jenter om å hjelpe oss. En av dem er den verdensberømte artisten Maria Mena.

– Å stå barnebrud stjeler jenters rett til en selvvalgt fremtid. Jeg er så heldig, jeg har alltid kunne ta livet mitt og mulighetene mine som en selvfølge. Min mor sa det best: «Det du nå tar for gitt, det marsjerte jeg for. Jeg protesterte mot urett. Jeg brukte stemmen min. Jeg sa ifra,» forteller Maria Mena, og fortsetter:

– Så la oss bruke stemmene våre. La oss si ifra!

Sjefredaktør Kine B. Hartz med Espen Kristiansen fra Plan Norge og Liz Romain fra Fallwinterspringsummer under lanseringen av Equality Sweater.

Kjøp din Equality Sweater hos FWSS shop-in-shop på Fallwinterspringsummer.com og støtt vår hjertesak. Hele overskuddet går til Plan International. Pris 999 kroner.

Vi oppfordrer alle til å legge ut et bilde av seg selv med genseren på sosiale medier og bruke hashtaggene #equalitysweater og #FWSSxCOSTUMExPLAN samt taggene @plannorge @costumenorge og @fallwinterspringsummer.