Viktor&Rolf lanserer bærekraftig kolleksjon med Zalando

Designerduoen som er kjent for sine spektakulære haute couture-visninger beveger seg mot bærekraftig mote!

I dag avduket den nederlanske duoen Viktor&Rolf sin RE:CYCLE-kolleksjon som de har designet i samarbeid med shoppinguniverset Zalando.

Victor Horsting og Rolf Snoeren droppet ready to wear-kolleksjoner i 1998 for å satse på haute couture.

Duoen studerte sammen ved kunstskolen Arnhem Academy of Art and Design i byen Zwolle i Nederland. Etter utdannelsen startet de merket under eget navn, Viktor&Rolf, og siden har kreasjonene deres inspirert og sjokkert med surrealistiske og oppsiktsvekkende kontraster.

Høsten 2016 satte de sammen en kolleksjon av stoffstykker og materialrester fra hele karrieren som designere.

Visste du? Dette er nettbutikken nordmenn handler mest fra!

Nå har de designet en kolleksjonen av resirkulerte kvaliteter og rester fra lagrene til nettgiganten Zalando. Gamle plagg har fått nytt liv med nye materialer og fasonger. Den belgiske modellen Hanne Gaby Odiele er ansiktet utad for kampanjen.

– For oss har Haute Couture vært en arena å kunne formidle kreativitet. I dette samarbeidet har vi prøvd å skape kule plagg av gamle kreasjoner. Vi har under tidligere lanseringer lyktes med å gi liv til gamle plagg av brukte stoffer fra våre arkiv. Nå er vi spente på hvordan markedet vil ta i mot denne kolleksjonen vi har designet i samarbeid med Zalando, forteller designerduoen i en pressemelding.

Kolleksjone som ble vist for internasjonal presse under moteuken i København i dag, består av 17 plagg håndlaget av resirkulerte materialer, og har en prislapp fra 500 til 5000 kroner.

Shoppingtips:7 billige og bra nettbutikker!

Kolleksjonen er til salg på Zalando.no fra 1.februar.

*Vi gjør oppmerksom på at deler av kostnadene i forbindelsen med denne artikkelen, er dekket av Zalando. Alt som publiseres, er likevel vurdert på et fritt og uavhengig journalistisk grunnlag.