11 motebøker du bør ha i bokhyllen!

Bla deg gjennom hvilke bøker som burde stå på hedersplass i bokhyllen din.

© costume.no
1 / 12
For skoelskerne © www.thamesandhudson.com
2 / 12

For skoelskerne

Oppfølgeren til den bestselgende Manolo Blahnik Drawings, er en samling av Manolo's berømte skodesign. Manolo Blahnik's navn har blitt synonymt med vakkert utformede, nesten teatralske sko som oser eleganse og stil. I fire tiår har hans unike visjon har holdt moteverdenen fjetret.

Manolo's New Shoes av Suzy Menkes, ca. 230 kr. hos www.thamesandhudson.com

Chanels historie © www.tanum.no
3 / 12

Chanels historie

Denne nye boken er en godbit for både Chanel-elskere og andre fashionistaer. Forfatter Daniele Bott tar for seg fem sentrale temaer - drakten, Camellia, smykker, parfyme, sminke og LBD (Little Black Dress) og tar oss med på en reise fra den første visningen av hvert element gjennom sine mange reinkarnasjoner. Det er over 159 illustrasjoner - 101 av dem i farger. Mange av fotografiene har aldri blitt trykt før, og er tatt av de største navnene innen motefotografi.

Chanel: Collections and Creations av Daniele Bott, 205 kr. hos www.tanum.no

Klassikeren © www.taschen.com
4 / 12

Klassikeren

Taschen har utgitt en jubileumsutgave av fotoboken SUMO av Helmut Newton. Den kommer i et begrenset opplag der alle bøkene er signert og nummerert. Newton er mest kjent for sine aktbilder av kvinner.

Sumo av Helmut Newton, ca. 1.000 kr.

Diors motehistorie © www.tanum.no
5 / 12

Diors motehistorie

En komplett oversikt over det ikoniske, franske motehusets historie. Boken inneholder også kommentarer og fotografier av supermodeller som Suzy Parker og Kate Moss.

Dior: 60 Years of Style: From Christian Dior to John Galliano av Farid Chenoune og Laziz Hamani, 1.179 kr hos www.tanum.no

Skjerfhistorie av de sjeldne © www.thamesandhudson.com
6 / 12

Skjerfhistorie av de sjeldne

Hermès-skjerfet er et stilikon i seg selv. Båret av kongelige og kjendiser, ettertraktet og beundret, og nå et samleobjekt. Et motetilbehør som er legendarisk. Siden det første skjerfet gjorde sin debut i 1937, har House of Hermès produsert mer enn 2.000 forskjellige varianter. Denne boken utforsker denne overdådige historien gjennom et overdådig utvalg av skjerf valgt fra syv tiår med kreativ nyskaping.

The Hermès Scarf av Nadine Coleno, ca. 560 kr. hos www.thamesandhudson.com.

In Vogue
7 / 12

In Vogue

En rikt illustrert historie om det ikoniske motemagasinet som viser hundrevis av forsider og et stort arkiv av tidligere utgaver. Boken omfatter bladets historie og dets utvikling opp gjennom årene. En må-ha for Vogue-elskere.

In Vogue: The Illustrated History of the World's Most Famous Fashion Magazine, 600 kr. hos Bokkilden.no

Kunst og mote © www.tanum.no
8 / 12

Kunst og mote

Nick Knight er blant verdens mest innflytelsesrike motefotografer. Han har samarbeidet md store navn som blant andre Alexander McQueen, Calvin Klein, Christian Dior, Levi Strauss, Yohji Yamamoto og Yves Saint Laurent. Han har også skutt albumcovere for Björk, David Bowie, Kylie og Massive Attack. Boken er en samling av Knight's vakreste og viktigste bilder samt tidligere upubliserte fotografier.

Nick Knight av Nick Knight og Charlotte Cotton, 376 kr.

Kate Moss-portretter © www.taschen.com
9 / 12

Kate Moss-portretter

Mario Testino er anerkjent som den ultimate motefotograf i sin generasjon, men hans bilder av Kate Moss skiller seg spesielt ut. Det er et resultat av over to tiår med et ekstraordinært vennskap.

Kate Moss by Mario Testino, ca. 425 kr. hos Shopbop.com

Tom Ford © www.tanum.no
10 / 12

Tom Ford

Denne boken er en komplett oversikt over Fords designarbeid for både Gucci og Yves Saint Laurent fra 1994 til 2004. Boken omfatter ikke bare Fords kles- og tilbehørsdesign for begge husene, men den utforsker også Fords store visjon rundt det å bygge opp en merkevare fra grunnen av.

Tom Ford av Graydon Carter, 707 kr hos Tanum.

En enkel innføring © www.phaidon.co.uk
11 / 12

En enkel innføring

En stor oversikt og innføring i de 500 største klesdesignerne, motefotografene, modellene og ikoniske karakterer som utgjør moteindustrien i dag. Et nyttig oppslagsverk!

The Fasion Book, ca. 70 kr. hos www.phaidon.co.uk

Tim Walker
12 / 12

Tim Walker

Tim Walkers kreative motefotografi har fengslet leserne av Vogue og andre ledende motemagasiner i over et tiår. Nydelige iscenesettelser og romantiske motiver karakteriserer hans særegne stil. I tillegg til bildene og skissene i boken, er det en rekke fascinerende sitater fra Walker, hans assistenter, moteredaktører og modeller.

Tim Walker Pictures av Tim Walker, 515 kr.