© Arket

Annas ark

Endelig kommer den populære konseptbutikken Arket til Norge. Vi har tatt en prat med designsjefen Anna Teurnell.

En elegant trenchkåpe, en chic dress eller den perfekte T-skjorten. Arket tilbyr skandinavisk minimalisme på sitt beste. Det er fortsatt ikke bestemt når Arket faktisk åpner egen butikk i Norge, men denne våren åpnet heldigvis nettbutikken.

Hva var tanken bak Arket?

– Arket er en markedsplass – et modern day market – som tilbyr klær og mange andre ting. Vi har et nøye utvalgt sortiment med herre-, dame- og barneklær samt interiørartikler.

Hva er Arkets designambisjoner?
– Vi vil gjøre kvalitetsdesign tilgjengelig for flere, og vi tilbyr produkter som man kan bruke og elske over lang tid. Våre kolleksjoner utgjør basisen i en moderne hverdagsgarderobe – med en blanding av aktuelle referanser og tidløse basisprodukter av god kvalitet.

© Arket

Hva inspirerer deg?

– Venner, barna, litteratur, ballett, musikk, utstillinger, god mat. Jeg elsker også å besøke vintage-butikker fordi jeg synes det er moro å utforske detaljer og ideer på gamle, klassiske plagg, for så å oppdatere dem til å bli moderne. På Arket er vi veldig interessert i klær som er så tidløse at mange mennesker vil ha dem igjen og igjen. Ta for eksempel en trenchcoat av god kvalitet eller en stripete marineinspirert genser. Dette er tidløse, ikoniske plagg, som fortsatt er like aktuelle.

Hva mener du enhver kvinne bør eie for å ha god stil?

– Jeg synes alle bør ha plagg man trives og føler seg fin i, og jeg mener også at å bruke komfortable klær av høy kvalitet gir oss en følelse av velvære. Det er moro å ha og ta vare på slike plagg. Du trenger for eksempel ikke å vaske en kasjmirgenser så ofte. Gi den eller en god lufting – ull er veldig «selvrensende».

Hva leser du for tiden?

– Jeg er veldig glad i å lese. Bøker er til inspirasjon og er en fin avkobling. Jeg har nettopp lest Omriss og Transitt av Rachel Cusk – veldig bra og velskrevne bøker. Ellers er Sigrid Undsets Kristin Lavransdatter min favorittbok!