Bli med hjem til Costumes motejournalist

Motejournalist Mette Mortensen er egentlig kresen på hva som kommer inn i leiligheten. Hun faller bare for så veldig mye forskjellig. Nå åpner hun dørene til sin fasjonable leilighet på Tøyen!

Det var badet hun falt for. Med flotte fliser, innbygd badekar og stor dusj, gode flater til å oppbevare fine produkter og til og med et stort vindu, stemte nesten alt.

– Størrelsen er helt vill i forhold til resten av leiligheten, det var den luksusen jeg falt for. Jeg blir glad hver gang jeg går inn der, sier Mette Mortensen.

Det store badet, en solrik balkong og totalt 20 ekstra kvadratmeter, utgjorde en betydelig oppgradering fra den gamle leiligheten til Costume-journalisten, som ligger kun sju kvartaler unna på Tøyen i Oslo.

En eklektisk miks av bruktkupp, store planter og eksklusive materialer som marmor, preger den 65 kvaratmeter store leiligeten. Dessuten har Mette investert i kunst, blant annet to store verk av de norske kunsterne Bjarne Bare og Yngvild Rolland.

Raus takhøyde og store vinduer sørger for godt med lys til stuen. Spisebordet er et loppiskupp, stolene er Wire Chair, designet av Charles og Ray Eames for Vitra, mens taklampen er av George Nelson, også den fra Vitra.

– Jeg vet hva jeg liker, og er nok en maksimalist. Jeg har helt dilla på store lamper og stoler, elsker kunst og dyrefigurer. Egentlig er jeg kresen på hva som kommer inn i leiligheten, jeg faller bare for veldig mye, sier Mette.

Planten som speiler seg i loppisspeilet over den ombygde Ikea-hyllen, er fra Mina Milanda i Frognerveien, en av Mettes favorittbutikker.

Ikea-kjøkkenet har slette, hvite fronter, og er av det rimelige slaget. Journalisten prioriterer heller å bruke litt ekstra penger på benkeplater i marmor, vask og armatur i kobber, og lampene i Olvidada, designet av spanske Pepe Cortés i 1976.

– Jeg er ikke interessert i å ha ting alle andre har. Disse lampene måtte jeg lete lenge etter før jeg til slutt fant en butikk i Barcelona som ville sende meg dem, sier Mette.

Mette blander litt arv, litt loppis og litt nytt med frekke motefotografier og grønne planter.

  1. Kunstfoto av Andrea Blanch, Shave, 1.530 kr, artspace.com.

  2. Krukke fra Broste, 820 kr.

  3. Trefat fra Broste, 684 kr.

  4. Grønn plante med vanningssystem av Anderssen & Voll, 1.520 kr, mjolk.ca.

  5. Gulvteppe fra Åhlens, 1.799 kr.

Du finner flere bilder fra Mettes leilighet og andre interiør-tips i nyeste Costume Living!