By Malene Birger flaggskipbutikk Oslo

By Malene Birger med flaggskipbutikk

Det danske motehuset hyller tradisjonell skreddersøm, femininitet og gode kvaliteter.

By Malene Birger ble lansert i 2003, og er kjent for den perfekte Skandinaviske touchen kvinner her i norden kjenner seg igjen i. Kolleksjonene oser ofte av luksus og hyller tradisjonell skreddersøm, femininitet og gode kvaliteter.

På 220 kvadratmeter midt i Oslo Sentrum, finner du fullverdige kolleksjoner fra By Malene Birger i egen flaggskipbutikk på Paleet. Og etterhvert vil egen butikk på Fornebu åpne.

– Norge har alltid vært et attraktivt marked for oss. Som våre naboer deler de samme interesse for vårt design som både er moderne og tidløst. Jeg er spent og stolt over at By Malene Birger nå har fått to nye hjem i en annen skandinavisk hovedstad, forteller Morten Linnet, administrerende direktør i en pressemelding.

By Malene Birger klær

Maskuline dresser, kjoler i paljetter, minimalistiske snitt og de perfekte hverdagsveskene var å spotte på catwalken.

I fjor fikk merket en ny kreativ direktør, Mathilde Torp Mader, som har erfaring fra motehus som Sonia Rykiel, Marni og Mulberry. Hun beskriver By Malene Birger som en Skandinavisk arv med fokus på gode kvaliteter kombineret med sesongens 'must haves'. Vi tok en prat etter hennes debutvisning i København i august.

Hvem er den typiske kvinnen som kjøper BMB?

– Vi skaper klær til kvinnen som ønsker å føle seg bekvem og som er selvsikker. Klær som henvender seg til en bred skala av ulike kvinner, klær som er design-drevet, funksjonelt og relevant med tanke på sesongen.

Hvor henter du inspirasjon?

– Jeg inspireres og blir betatt av alle typer forskjellige kvinner, som tar stilling til dem selv og aldri er i tvil om hva de står for. Dette kommer ikke overraskende til syne gjennom hva de har på seg. Jeg inspireres også når jeg reiser. Det er viktig å huske på å reise, noe som får en til å gå litt bort fra hverdagen. Når du reiser skjer det noe med både kropp og sinn som er ekstremt sunt.

Det er heller ikke noen hemmelighet at jeg finner inspirasjon i den digitale verden. Jeg er online hele tiden, og noen ganger faller jeg nesten i søvn med mobilen i hendene, da det siste jeg gjorde var å oppdatere meg. Den digitale verden fanger meg, da jeg elsker å følge og orientere meg.

Hvordan vil du beskrive din egen stil?

– Mest av alt er den avslappet. Er det tre ting en bør ha i garderoben så er det en rød leppestift, et par gode jeans og et par store solbriller.