Costumes moteansvarlige har lagt sin elsk på skinntrenden denne våren

Costumes Sonia Uppal oppdaterer vårstilen sin med skinnplagg i delikate sorbetfarger.

Hvilken trend har du valgt deg ut denne sesongen? Hva er det du liker ved den?
– Blant alle de fantastisk fine kolleksjonene denne våren har jeg valgt å fokusere på skinntrenden. Vi har allerede sett ulike varianter av det robuste materialet gjennom tidligere sesonger, men nå er skinnet noe tynnere i teksturen og mye mer fremtredende med sin friske fargepalett.

Hvordan styler du trenden denne sesongen?
– Når jeg kaster meg på nye trender, følger jeg alltid «less is more»-prinsippet og går sakte frem. Ta utgangspunkt i ett skinnplagg, og style garderoben din rundt dette. Jeg kombinerer skinn med lette materialer som denim og bomull hvis temperaturen tillater det, gjerne ensfargede uten noe særlig mønster. Skinnet skinner best alene.

Kaia Gerber for Fendi.

Er det et nøkkelplagg man kan investere i om man ikke ønsker å gå all in?
– Mitt første skinnkjøp var en grønn jakke med passform etter en dressjakke. Den er enkel å bruke, og krever mindre styling for å passe til stilen min og alt det andre jeg har hengende i klesskapet. Det aller viktigste er at plagget føles riktig og personlig når du tar det på deg, og ikke kun blir et instagramvennlig statementelement.

Supermodell og tidligere president- frue Carla Bruni på catwalken for Versace.

Evig stilikon, Brigitte Bardot.

Hva er din favorittkolleksjon denne sesongen, og hva er det som gjør at du liker den så godt?
– Jeg elsket visningen til Lanvin. Sjefdesigner Bruno Sialelli presenterte en kolleksjon som minnet veldig om motehusets tidligere og elskede designer Alber Elbaz. Helt siden Sialelli tok over roret har han alltid presentert kolleksjoner som symboliserer en kontrast mellom det urbane og moderne. Han eksperimenterer med søm og materialer. Fargepaletten strekker seg i ulike bruntoner, krydret med metalliske detaljer og dekorative smykker.

Hva er ditt beste stylingtips mot varmere tider?
– Hvis det ikke er kjærlighet ved første blikk, er det ikke ment for deg. Gå for plagg som passer garderoben din.

LANVIN