Minireiseguide: Los Angeles

Se hvor du bør spise, sove og shoppe i Englenes by!

Overnatting i LA © Hedda Marie Kaupang
1 / 9

Overnatting i LA

Litt luksus: Bo på det eksklusive Hotel Roosevelt i Hollywood Boulevard når du først er i LA. Hotellet har fått sitt navn etter USA's 26. president Theodore Roosevelt, og bygningen har 12 etasjer og 300 rom og suiter. Etter omfattende oppussning i 2005 ble The Roosevelt på nytt et ettertraktet sted å være, især nattklubben Teddy's, som ligger over hotelles lobby.

Budsjetthotell:
Dersom du har et strammere budsjett når du er i Los Angeles, anbefales Beverly Laurel Motor Hotel. Det har beliggenhet sentralt i West Hollywood.

Mye for pengene: The Standard i Sunset Boulevard har flott beliggenhet og en overkommelig pris. Det finnes flere hoteller under samme kjede, men i mindre sentrale områder av byen.

Hollywood Boulevard © Hedda Marie Kaupang
2 / 9

Hollywood Boulevard

Den langstrakte Hollywood Boulevard er både berømt og turistbefolket. Den starter i Sunset Boulevard i øst og går vestover til Sunset Plaza Drive. Tidligere gikk gaten under navnet Prospect Avenue, men etter at Hollywood ble en del av Los Angeles, byttet gaten navn til Hollywood Boulevard. Titter du ned når du går, er det Hollywood Walk of Fame du ser.

The Grove © Hedda Marie Kaupang
3 / 9

The Grove

Ta en tur til shoppingsenteret som er laget for å ligne mest mulig på en europeisk by! The Grove ligger utendørs og har butikker som Forever 21, Kiehl's, Anthropologie, Mac, Abercrombie & Fitch m.fl. Barney's New York Co-op og Nordstrom med sine mer lukseriøse merker ligger også selvsagt her.

Ta deg en asiatisk matbit ikke langt unna på restauranten Buddha's Belly! Smaksrikt og rimelig i pris.

Urth Caffé © Hedda Marie Kaupang
4 / 9

Urth Caffé

Denne søte og sjarmerende cafeen må besøkes! Både kjendiser og hipstere strømmer hit. I 1994 åpnet Utrh Caffé som den første økologiske cafeen i USA. Du finner det populære stedet på 8565 Melrose Avenue i West Hollywood, blant de aller største designerbutikkene og merkevarene.

Luksusshopping i Beverly Hills © Hedda Marie Kaupang
5 / 9

Luksusshopping i Beverly Hills

Designerbutikkene ligger på rekke og rad i Beverly Hills. Og her blir man behandlet som en superstjerne uansett hvilken butikk man trer inn i! Området er verdt å rusle rundt i for sine vakre, glamorøse bygninger og for sine mange deilige lunsjsteder. Flere av Hollywoods filmstjerner bor i området, så er du riktig heldig, møter du kanskje på noen mens du shopper?

Magnolia Bakery i Los Angeles © Hedda Marie Kaupang
6 / 9

Magnolia Bakery i Los Angeles

Magnolia Bakery er kjent for sine smaksrike og saftige cupcakes med himmelsk frosting! Bakeriet har flere utsalgssteder i New York, men den lille butikken i Los Angeles, som for øvrig ligger over gaten til lunsjrestauranten Joan's on Third, er vel verdt besøket!

Vintageskatter og eksklusive butikker © Hedda Marie Kaupang
7 / 9

Vintageskatter og eksklusive butikker

Catwalk Designer Vintage ligger i 459 N. Fairfaix Avenue og drives av to søte, eldre damer. Her finner du vintageskatter fra flere tiår tilbake. Kjendiser som Lady Gaga og Erin Wasson har lagt sin elsk på den lille butikken. Dersom du beveger deg bare et steinkast unna, og opp til Melrose Avenue, ligger godbitene på rekke og rad. La deg friste av designervintagebutikken Wasteland, American Apparel, Urban Outfitters og enda mer lukseriøs og eksklusiv vintage hos Decades. Et annet høydepunkt er butikken Fred Segal som er dekket av eføy, og som inneholder blant annet Ron Herman,- en butikk som har samlet designermerker som J Brand, Alexander Wang, Topshop og Elisabeth & James under ett tak. Den italienske lunsjrestauranten i samme bygg er perfekt for kjendisspotting.

Joan's on Third © Hedda Marie Kaupang
8 / 9

Joan's on Third

Joan's on Third som ligger i Third Street, mellom Fairfax Ave. og Robertson Boulevard, er kjent for sine smaksrike og herlige lunsjretter og ikke minst sitt brede utvalg kaker og økologisk godteri. Dersom du nyter maten din på fortauskanten, er sjansen stor for at du ser en og annen Hollywood-stjerne stoppe innom.

Venice Beach © Hedda Marie Kaupang
9 / 9

Venice Beach

Dra til områdene Venice Beach og Santa Monica for virkelig å få en følelse av solfylte Los Angeles. Går du i gatene Abbot Kinney eller Main Street får du en helt annen opplevelse enn om du er i de mer sentrale, lukseriøse strøkene. Abbot Kinney er en sjarmerende, liten gate med både interiør- og klesbutikker. I Main Street finner du den populære butikken Planet Blue som er full av kule klær, sko, sminke og annet tilbehør.

God tur!

Mer om Shopping? Motta Costumes nyhetsbrev