Slik blir du julebordklar i lunsjpausen

Slik blir du julebordklar i lunsjpausen

La deg inspirere: Vi har plukket ut åtte antrekk til festsesongen!

Slik kler du deg riktig på julebordet

Festsesongen nærmer seg med stormskritt, og det er på tide å finne frem finstasen, men mange sliter med å knekke koden - for enten så føler man seg overpyntet, eller så blir antrekket altfor hverdagslig, for du gjør en ekstra innsats når du plukker ut det rette antrekket til julebordet med jobben, enn når du skal ut med jentene.

Costumes motejournalist Mette Mortensen og nettansvarlig Sonia Uppal har vært ute i lunsjpausen for å finne det perfekte julebordantrekket for deg. De har vært innom Zara, Mango, H&M og Ganni og plukket ut sine favoritter. Gjør garderoben klar for mange og lange netter!

La deg inspirere!

ZARA

Mette:

– Nei, det er ingen crazy kombinasjon, men den fungerer! Jeg elsker delikate underkjoler og små lingerie-aktige singletter for tiden, så denne ble faktisk med meg hjem. Buksen har et perfekt snitt med akkurat passe høyt liv, litt vidde i bena og kort lengde. Sølvpumpsene gir antrekket litt oomph! Det må man ha.

Topp, 199 kr // Bukse, 349 kr // Sko, 559 kr.

UNNGÅ VONDE FØTTER: Her er noen smarte tips til festsesongen

Sonia:

– Kjolen er enkel og minimalistisk, men har noen lekre knappedetaljer som gjør den så yndig og sensuell. Du kan rocke opp antrekket med et par nettingstrømper og store smykker, eller la bena stå i fokus med et par lekre stiletthæler og leopardmønstret jakke over. Husk at festsesongen ikke kjenner noen begrensninger, så her kan du pynte med så mye glitter og stas du bare ønsker.

Kjole, 349 kr // Jakke, 799 kr // Sko, 749 kr.

MANGO

– Jeg har lekt meg med ulike materialer for å skape en interessant miks. Til en bukse med et så enkelt snitt som denne, er det fint å komme opp i høyden med et par stiletthæler som gir inntrykk av en lenger silhuett. Siden buksen er så lang og heldekkende kan det være fint å balansere med en topp som understreker antrekkets rene linjer og tillater å vise litt hud, og med en fuskepels over får du et ekstra glamorøst uttrykk. Ikke vær redd å få kline på med litt sminke, enten sota øyne eller røde lepper (ikke begge deler) for å føle deg ekstra fin.

Bukse, 349 kr // Singlet, 299 kr // Jakke, 959 kr // Sko, 349 kr.

Sjekk ut Costumes julekalender der du kan vinne masse flotte premier i hele desember. Les her HER!

MANGO

– Det siste året har jeg hatt totalt oppheng på kaftaner, så dette var et enkelt valg. Jeg liker at antrekket er smalt, men løst i snittet, og at man blotter litt hud, dog ikke på den tacky måten. Her snakker vi utringning, ankler og handled. Kaftanen må man holde et lite øye med, for dette materialet er rimelig glatt, så kanskje litt farlig på dansegulvet utover kvelden med hensyn til at beltet sklir rett av.

Kaftan, 799 kr // Bukse, 349 kr // Øredobber, 99 kr // Veske, 349 kr.

Kan du dette trikset? Få drømmebryn med et såpestykke!

H&M

Mette:

– Jeg er over middels glad I å kle meg i lag-på-lag, så julebordet er selvfølgelig ikke noe unntak. Blusens overdimensjonerte ermer og blanke overflate gir den et glamorøst og pyntet preg, og står akkurat i passe kontrast til kjolens minimalistiske snitt og mindre skinnende overflate.

Kjole, 349 kr // Topp, 349 kr // Øredobber, 99 kr.

Geniale stylingtriks: Her er tilbehøret som hever festantrekket!

Sonia:

– Du trenger ikke å bruke glitter og paljetter for å skinne på fest - dette metalliske skjørtet er det perfekte festplagget og blanke materialer gir ofte en eksklusiv følelse. Siden bena kommer så godt frem med skjørtekanten som ender høyt på låret har jeg valgt å balansere antrekket med en nedtonet topp og dressjakke over. Det kan fort bli for vulgært med kort skjørt og dyp utringning. Pynt gjerne med et par statement øredobber eller nettingstrømper for å gi antrekket et mer festpreg.

Topp, 349 kr // Skjørt, 1.299 kr // Blazer, 699 kr.

GANNI

1.antrekk:

– Paljetter kan lett se veldig billig ut, så her må man være nøye med utvelgelsen. Denne er derimot helt klart en vinner! Jeg liker kombinasjonen av brokadeskjørtet som er litt ordentlig og toppen som er litt vill. Så ville jeg rundet det av med litt slange- og krokodillepreg på tilbehøret.

Topp, 3.499 kr // Skjørt, 999 kr // Veske, 3.499 kr.

2.antrekk:

– Alt trenger ikke være kort og trangt selv om det er julebord på gang. Denne kjolen er superfeminin og elegant, og kul i kombinasjon med ankelstøvletter eller flate mokasiner.

Kjole, 2.099 kr.

3.antrekk

– Det er lett å ende opp med et helsvart antrekk på vinteren, så her slår jeg et slag for farger og mønstre. Jeg viser ben fremfor utringning, og leker meg med miksen av mintgrønt og leopardmønster. Antrekket krever helt klart et par sexy hæler, og gjerne et par store gulløredobber for å gi det mer festpreg.

Jakke, 9.799 kr // Topp, 1.799 kr // Shorts, 1.349 kr // Sko, 1.799 kr.

GANNI

1.antrekk:

– Selv om blomster minner om sommer, kan du med et par enkle grep gjøre kjolen mer festfin med høye hæler og rød lepper. Jeg likte så godt strikken i midjen og volang-detaljene som skaper ekstra spill og gir det feminine preget.

Kjole, 2.099 kr // Sko, 3.100 kr

2.antrekk:

– Til hverdag ville jeg brukt en hvit t-skjorte under denne sarte kjolen med spagettistropper, men siden det er tid for å vise hud holder det med en tykk jakke for å holde på varmen, og et par pumps som går i samme farge som detaljene på kjolen.

Kjole, 1.899 kr // Jakke, 13.999 kr // Veske, 3.499 kr.

3.antrekk:

– Jeg er ikke helt fan av gulvlange kjoler, i hvert fall ikke av den heldekkende varianten, men denne har en høy splitt og dyp utringning som veier opp. Her kan du leke deg litt med stylingen. En blonde-bh som synes i den dype utringningen, eller et par flatterende stiletthæler som spriter opp vil gjøre mye av jobben. Det er finest å bruke et par pumps med åpen tå, slik at du får den fine lengden på bena, og unngå å bruke strømpebuksen.

Kjole, 4.199 kr // Sko, 3.100 kr.

Til deg som er i siste liten: 12 julebordskjoler du vil elske!