Slik får du den skandinaviske stilen

Den enkle og elegante skandinaviske klesstilen er perfekt for våren, og slik får du looken!

De siste årene har skandinaviske motehus etablert det som i moteverdenen kalles for den skandinaviske stilen.

Den avslappede estetikken til den nordiske stilen er et friskt pust, og skandinavere blir av mange ansett som grunnleggerne av elegante, kule klær i god kvalitet.

Skandinavere liker å modernisere grunnleggende plagg, enten det er skinnjakker, jeans eller t-skjorter. Er du på utkikk etter inspirasjon og ønsker å finne gode nøkkelplagg for den skandinaviske klesstilen? Da bør du sjekke ut Zalando sin Scandi Style-guide!

Slik skaper du looken:

Med nøye gjennomtenkte nøkkelplagg laget av luksuriøse materialer er det ikke vanskelig å bli scandi-chic.

For å skape den perfekte skandinaviske looken bør du velge en naturlig fargepalett. En oversized strikk kan brukes til alle årstider, og kombineres med kule mom-jeans eller et langt plisséskjørt på kalde dager, og over en sommerkjole når temperaturen stiger.


Sandaler - Filippa K, Plisséskjørt - Vero Moda, Genser - By Malene Birger, Sneakers - Filippa K, Bluse - Designer's Remix

Et par hvite sneakers er et must, og bruk minimalistiske, enkle smykker som pynter opp stilen uten at det blir for damete.

Tenk lag-på-lag og bruk gjerne en herreinspirert skjorte i pudderrosa eller kremhvit under en ullgenser. Kombiner med et tyllskjørt og et par slip-ons for å skape en spennende kontrast.

Når det kommer til yttertøy kan du gå for en minimalistisk tolkning av den ikoniske trenchcoaten eller en lett jakke i en vårlig og fresh farge.

Scandi-merkene du bør vite om:

Skandinaviske designermerker som Wood Wood, Holzweiler, Baum und Pferdgarten, Skagen og Designer’s Remix har aldri vært mer populære.

Venstre: Kåpe - Holzweiler, Genser - Holzweiler, Bukse -Filippa K

Høyre: Kjole - Holzweiler

Motebevisste newyorkere har latt seg spesielt begeistre av merker som Filippa K og Nudie Jeans, og deres evne til å påvirke en hel verden med eksklusiv mote og gatestil.

Les mer om hva moteredaktørene fra Zalando sier om stilen i denne trendrapporten!