Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Slik får du den skandinaviske stilen

Den enkle og elegante skandinaviske klesstilen er perfekt for våren, og slik får du looken!

De siste årene har skandinaviske motehus etablert det som i moteverdenen kalles for den skandinaviske stilen.

Den avslappede estetikken til den nordiske stilen er et friskt pust, og skandinavere blir av mange ansett som grunnleggerne av elegante, kule klær i god kvalitet.

Skandinavere liker å modernisere grunnleggende plagg, enten det er skinnjakker, jeans eller t-skjorter. Er du på utkikk etter inspirasjon og ønsker å finne gode nøkkelplagg for den skandinaviske klesstilen? Da bør du sjekke ut Zalando sin Scandi Style-guide!

Slik skaper du looken:

Med nøye gjennomtenkte nøkkelplagg laget av luksuriøse materialer er det ikke vanskelig å bli scandi-chic.

For å skape den perfekte skandinaviske looken bør du velge en naturlig fargepalett. En oversized strikk kan brukes til alle årstider, og kombineres med kule mom-jeans eller et langt plisséskjørt på kalde dager, og over en sommerkjole når temperaturen stiger.


Sandaler - Filippa K, Plisséskjørt - Vero Moda, Genser - By Malene Birger, Sneakers - Filippa K, Bluse - Designer's Remix

Et par hvite sneakers er et must, og bruk minimalistiske, enkle smykker som pynter opp stilen uten at det blir for damete.

Tenk lag-på-lag og bruk gjerne en herreinspirert skjorte i pudderrosa eller kremhvit under en ullgenser. Kombiner med et tyllskjørt og et par slip-ons for å skape en spennende kontrast.

Når det kommer til yttertøy kan du gå for en minimalistisk tolkning av den ikoniske trenchcoaten eller en lett jakke i en vårlig og fresh farge.

Scandi-merkene du bør vite om:

Skandinaviske designermerker som Wood Wood, Holzweiler, Baum und Pferdgarten, Skagen og Designer’s Remix har aldri vært mer populære.

Venstre: Kåpe - Holzweiler, Genser - Holzweiler, Bukse -Filippa K

Høyre: Kjole - Holzweiler

Motebevisste newyorkere har latt seg spesielt begeistre av merker som Filippa K og Nudie Jeans, og deres evne til å påvirke en hel verden med eksklusiv mote og gatestil.

Les mer om hva moteredaktørene fra Zalando sier om stilen i denne trendrapporten!

Mer om Shopping? Motta Costumes nyhetsbrev