10 barbering-hacks som gjør livet enklere

Shaving guide: Dette bør du tenke på før, under og etter barbering!

For noen av oss er det en selvfølge å plukke opp barberhøvelen hver morgen, mens det for andre ikke er like viktig å være nybarbert til enhver tid. I vinterhalvåret blir det muligens ikke prioritert like høyt som på sommeren - eller så ser du kanskje ikke behovet for hårfjerning i det hele tatt? Vi er alle forskjellige, og det viktigste er å gjøre det du selv er komfortabel med. Om det så er å barbere alt, litt eller ingenting - det finnes ingen fasit!

Men dersom du først barberer deg, er det et par enkle triks som kan utgjøre en stor forskjell. Visste du at de fleste gode barberhøvler er tilpasset menn, for så å deretter bli omgjort til en kvinnelig utgave?
Det bestemte de svenske gründerne Amanda Westerbom, Ben Eliass og Alan Aygun seg for å gjøre noe med, sammen med moteprofilen Nadia Kandil.

Resultatet ble Estrid: Skandinavias første bærekraftige barberhøvel med fokus på kvinnekroppen, og at hårfjerning skal være valgfritt; men god hårfjerning skal ikke. Det er også den eneste barberhøvelen på markedet som oppfordrer andre til å bruke kvinnelig kroppshår i markedsføringen, og Estrid vil hylle den ekte kvinnen og vise hvordan virkeligheten faktisk ser ut.

10 triks for bedre barbering!

1: Er det lenge siden sist du shavet? Dersom hårene har vokst seg lange, kan det være lurt å trimme dem med en saks først, for å unngå at barberhøvelen “lugger” eller gir ubehag.

2: Ta en varm dusj eller et varmt bad før du begynner å barbere deg. Da vil hårene mykne i forkant av barberingen, noe som gjør opplevelsen mer behagelig.

3: Eksfolier huden! Ved å skrubbe vekk døde hudceller fra områdene du skal barbere hindrer du at håret vokser innover, samtidig som resultatet av hårfjerningen blir jevnere og huden mykere. Bare sørg for at du ikke skrubber for hardt på ømfintlige områder som armhulene og bikinilinjen.

4: Velg riktig barberhøvel. Stegene ovenfor vil være bortkastet dersom du ikke bruker en god barberhøvel. Det er et stort utvalg av produkter på markedet, men det er mange gode grunner til å velge Estrid. Den er bærekraftig, har fem skarpe, robuste blader som sørger for tett barbering, og kommer i et utvalg freshe farger: Space, Cloud, Blush, Lemonade og Peach. Estrid har vunnet flere priser og forbrukertester, blant annet best i test av Helsekontrollen på TV 2. Men til tross for den høye kvaliteten koster det bare i underkant av hundrelappen for et start-kit!

Estrid sitt start-kit med en høvel, to barberblader og tilhørende veggholder finner du her for kun 95,-. Det er alltid gratis, klimakompensert frakt på alle Estrid-produkter og du velger selv hvor ofte du ønsker nye blader sendt hjem i postkassen.

© Estrid

5: Sørg for at du tilfører ekstra fuktighet til området du skal barbere, men unngå å bruke vanlig såpe, ettersom det virker uttørkende på huden og kan gjøre resultatet rødt og nuppete. På barberbladene til Estrid finner du en stripe med
fuktighetsgivende aloe vera, vitamin E, kakao og sheasmør - ingredienser som er 100% veganske, og som du kan være trygg på at ikke har blitt dyretestet.
Estrid skiller seg dessuten ut på markedet med tanke på at de fleste andre høvler med en slik smørestripe inneholder Lanolin eller Glycerin, noe denne ikke gjør. Hvis du barberer deg med en Estrid er det ikke sikkert du føler behov for barberingskrem i tillegg, men i så fall vil Estrid Shave Cream (med aloe vera, sheasmør og kokosolje) kunne gjøre opplevelsen enda mer behagelig.

6: Bruk riktig teknikk! For å unngå inngrodde hår, rødhet, utslett og/eller kutt bør du forsiktig stramme huden du skal barbere med hendene. Rens barberhøvelen i varmt vann jevnlig underveis, og ikke forhast deg med høvelen. Bruk sakte bevegelser, og ikke press barberhøvelen for hardt mot huden, den skal bare gli over.

7: Tenk over hvilken vei du fører høvelen. Dersom du barberer mot hårens retning vil sjansen øke kraftig for hudirritasjon, inngrodde hår eller kutt. Når du barberer underarmene bør du løfte armen opp og shave oppover. For bikiniområdet bør du barberere horisontalt - fra utsiden og innover.

8: Etter barbering bør du tørke av høvelen og oppbevare den riktig, ettersom mye vann vil kunne gjøre barberbladene sløvere og gi en kortere levetid. Estrid sin høvel kommer med
et praktisk oppheng slik at høvelen henger tørt når den ikke brukes. Da varer den mye lenger. I tillegg er den laget i stål og har et ergonomisk håndtak i gummi for et sikkert grep.

9: Husk at huden din er på sitt mest sensitive rett etter barbering! Tørk huden ved å klappe et håndkle forsiktig, i stedet for å gni - ettersom det siste vil skape friksjon og gjøre området varmere og mer sensitivt.

10: Smør deg inn med en god bodylotion for å roe ned og gi den nybarberte huden masse fukt, som for eksempel Estrid sin veganske variant med aloe vera, sheasmør og rapsolje. Unngå å bruke en lotion som inneholder alkohol, og vent med å påføre deodorant til det har gått en stund, så unngår du irritasjon.

PS: Dersom du er ekstra sensitiv kan det være lurt at du barberer deg på kvelden, slik at huden får tid til å roe seg i løpet av natten.

Abonner på Estrid - helt uten bindingstid!

Estrid sitt geniale konsept er at de tilbyr kvinner en skreddersydd abonnementstjeneste, helt uten bindingstid og forpliktelser. Velg selv hvor ofte du trenger nye barberblader sendt rett hjem i postkassen (hver, annenhver eller hver tredje måned), og du får alltid fri frakt!

Abonnementet kan oppdateres, endres eller avsluttes når som helst, og du slipper situasjonen der du står i dusjen med planer om å barbere deg, men innser at du har glemt å kjøpe nytt barberblad… Du kan også abonnere på andre produkter du jevnlig bruker, slik som Shave Cream. Klikk deg inn her for å lese mer, eller følg Estrid på Instagram: @heyestrid

Vi gjør oppmerksom på at dette er en kommersiell artikkel skrevet av Kontent for Estrid.