10 tips til sikker nettshopping

Vi avslører hemmelighetene og gir deg de beste tipsene til god nettshopping.

Er kjolen du har sett i Costume utsolgt over hele byen? Vil du finne billige skjønnhetsprodukter? Her er de beste tipsene til god nettshopping!

1. Hvordan finner jeg det jeg leter etter?
Går du helhjertet inn i jakten på å gjøre gode funn på nettet, skal du være villig til å bruke en del tid på det. Vet du hva du er ute etter, så start med å søke etter modellen og merket for å finne nettsider som enten kan selge deg det eller vise deg videre. Bruk litt tid på å gå igjennom de forskjellige søkeresultatene, for det er forskjell i pris også på nettet. Du kan også være heldig å finne noe som minner om det du leter etter, eller enda bedre - som er kulere.

2. Når det ikke kan kjøpes på nettet
Gi aldri opp, men gå til merkets hjemmeside og finn forhandlerlisten. Ring til nærmeste butikk eller direkte til hovedkontoret, og spør om de kan sende deg det. Du får sjelden et nei, og du kan faktisk også være så heldig at du får kjøpt det billigere enn i butikkene - til tross for fraktkostnader. La deg heller ikke stoppe hvis nettbutikken ikke sender til Norge. Ring eller skriv til sidens kundeservice og hør om de ikke vil gjøre et unntak. Det kan faktisk hende at du klarer å overtale dem.

3. Hvordan finner jeg noe fint, hvis jeg ikke vet hva jeg leter etter?
Internett er et mekka for deg som ikke kan få nok inspirasjon til sesongens tendenser, og ikke minst alle de nye, herlige tingene du blir introdusert for. Men du må jo selvfølgelig finne det først. Stylingsider som Polyvore.com er nærmest som små magasiner, som viser deg alt fra hvordan du får catwalkstilen inn i klesskapet ditt, til sesongens beste festkjoler. Med et enkelt klikk blir du sendt videre til nettbutikken der du kan gjennomføre kjøpet. Nettbutikkene gir deg selvfølgelig også tips til hva du kan style ditt nye kjøp med, eller hva andre som har kjøpt samme produkt også har kjøpt.

4. Spar penger når du shopper
Ser du et plagg i en butikk eller et magasin, og du synes prisen er litt høy - så kan det være lurt å sjekke prisen nettet. Noter deg merket og modellen, søk etter det på nettet og bruk litt tid på å gå igjennom de forskjellige treffene. Det kan nemlig være flere hundre kroner å spare. På nettet kan du ganske sikkert finne modeller til budsjettvennlige priser.

5. Spar penger på skjønnhet
Det er mange kroner å spare ved å kjøpe skjønnhetsprodukter på nettet, det kan være alt fra sjampo til ansiktskrem. Og dette gjelder om du kjøper i England, Australia eller Tyskland. Skjønnhetsbutikkene er også klart de mest gavmilde når det gjelder ekstra gaver.

6. Hold styr på rabattene
Mange nettbutikker tilbyr gode rabatter i perioder. Det kan være opp til 50 prosent rabatt på det du kjøper eller gratis frakt. Heldigvis finnes det nettsider som har spesialisert seg på å holde styr på alle rabattene for deg. Før du gjennomfører kjøpet, sjekk rabattkodene på:

Jenterabatt.comHotukdeals.com
Vouchercodes.co.uk
Promotionalcodes.org.uk
Mycoupons.com

7. Vintagekjøp på nettet
Fikk du ikke tak i drømmekjolen da den var i butikken, finnes det heldigvis hjelp på internett. På EBay, Etsy eller Trendsales kan du shoppe sammen med andre fashionistas, og du kan være heldig å finne det du leter etter og samtidig spare penger. Ikke begrens søket ditt til kun å omfatte eBay.com. Du finner også EBay i Tyskland, England, Canada og Australia.

8. Auksjoner
Som i den virkelige verden er det også auksjoner i den virtuelle. Det gjelder både på Finn.no, EBay, Trendsales og auksjonssider som Qxl.no. Her gjelder det at du bestemmer deg for hvor mye du er villig til å gi, før du byr. Man kan lett la seg rive med når auksjonen er i gang og ende opp med å gi for mye. La budet ditt være skjult eller vent med å by til siste minutt - du vil jo ikke være med å heve prisen fra start.

9. Ikke blir lurt
Vær forsiktig når du kjøper designerting på EBay eller Trendsales. Sjekk alltid hvilke tilbakemeldinger personen som selger ellers har fått. Se også etter hva tilbakemeldingene refererer til. Man kan ha fått gode tilbakemeldinger hvis man tidligere har solgt frimerker, men er det personens første designerveske så vær på vakt. Se også alltid grundig etter hva folk ellers selger. Hvis de selger fem like designervesker er sannsynligheten stor for at det er noe snusk på gang. Hvis de har en god miks av ting, er dette et pluss.

10. Anbefalte nettsider:

Mote:
www.asos.com

[www.net-a-porter.com](http://www.net-a-porter.com)

www.nelly.com

www.mytheresa.com

[www.matchesfashion.com](http://www.matchesfashion.com)

www.luisaviaroma.com

[www.brownsfashion.com](http://www.brownsfashion.com)

www.farfetch.com

www.stylebop.com

www.zalando.no

Skjønnhet:

www.heavenscent.no

[www.heavenscent.no](http://www.heavenscent.no)[](http://www.heavenscent.no/)

[www.kicks.no](http://www.kicks.no)

www.lookfantastic.com

[www.musthave.co.uk](http://www.musthave.co.uk)

www.strawberrynet.com

[www.principessabeauty.com](http://www.principessabeauty.com)

www.feelunique.com

[www.blush.no](http://www.blush.no)