3 triks som redder trøtte øyne

Uansett om du skal på fest eller bare trenger litt ekstra hjelp mandag morgen, vil disse produktene friske opp og forskjønne trøtte øyne!

3 triks som redder trette øyne © Anna Stokland / Oscar de la Renta
1 / 4

Man sier at øynene er sjelens speil, men noen ganger er dessverre dette speilet innrammet av mørke, trøtte og hovne omgivelser som får deg til å se både uopplagt og eldre ut.

Det er mange av oss som sliter med akkurat disse morgenhovne problemene, og vi vet alle hvor irriterende det er. I tillegg har man kanskje antydninger til rynker og tørrhetslinjer i den tynne huden rundt øynene, og dette gir også inntrykk av et eldre utseende.

Heldigvis finnes det hjelp! Disse enkle og effektive midlene gir massevis av fukt og roer ned de hovne områdene, slik at du kan gå ut døren med øyeblikkelig friske og våkne øyne igjen.

Les også: 4 sminkefeil som får seg til å se trøtt ut

3 triks som redde trøtte øyne
2 / 4

Den raske

Legg alltid øyekremen i kjøleskapet, da den kalde konsistensen vil hjelpe til med å dempe litt av hevelsen rundt øynene. Velg gjerne en øyekrem med en kjølende applikator, som denne populære varianten fra Clinique.

Har du fem minutter ekstra om morgenen? Gi deg selv en minimassasje med to ringfingre som masseres i sirkelbevegelser rundt øynene. Plasser fingeren innerste ved øyekroken, og beveg den i en sirkel rundt øyet, fortsett opp mot øyelokket, under brynet, og avslutt ved øyekroken igjen. Gjenta sirkelen et par ganger på hvert øye.

Clinique pep-start øyekrem, 235 kr

3 triks som redder trøtte øyne
3 / 4

Den eksklusive

Denne metoden er en anelse mer kostbar, men definitivt verdt investeringen. Islandske Bioeffect har nettopp lansert Egf Eye Mask Treatment, som inneholder både serum til øynene og seks øyemasker. Serumet og maskene gir umiddelbar virkning rundt øyenområdet.

Vil du ha en ekstra kjølende effekt, kan du legge både serum og øyemaskene i kjøleskapet. Massér først serumet inn i huden rundt øynene, og legg deretter de kjølige øyenmaskene under hvert øye og la dem sitte i minst 15 minutter.

Denne behandlingen fungerer vel så godt om morgenen som før en stor fest. En pakke inneholder seks øyemasker og et serum.

Bioeffect Eye Mask Treatment selges foreløpig ikke i Norge, men selges på den engelske hjemmesiden til ca 780 kr.

Sminketips: Slik får du Bambivipper uten extensions

3 triks som redder trøtte øyne
4 / 4

Kirurgi uten kniv

Sliter du med hovne øyelokk, bør du prøve Magicstripes. Det er en slags fortryllende teip som legges på øyelokket og gir øyeblikkelig løft. Magicstripes er altså ikke en maske som skal vaskes av, men beregnes for å bruke hele dagen - for å minske tunge øyelokk.

Magicstripes skal festes i globallinjen, akkurat der dine øyelokkene folder seg. Etter å ha plassert teipen på ren hud, kan du legge makeup på øynene akkurat som du pleier, nå bare med mindre tunge øyelokk.

Teipen kommer i tre forskjellige størrelser, og på Beautyhero.dk finner du en video som viser hvordan du skal bruke den. Magicstripes, 196 kr

Mer om Skjønnhet? Motta Costumes nyhetsbrev