© Depositphoto

4 måter å gjøre huden din klar for sommeren

Sommeren er like rundt hjørnet, noe som betyr late dager på stranden eller i parken med gode venner, lette antrekk, deilige drinker og dansing i de sene nattetimer. Med sommeren kommer endelig den varmen vi i nord har lengtet etter, noe som også betyr at vi kan legge de tykke strikkegenserne pent bakerst i skapet eller boden for denne gang, og gjøre oss klare for lettere plagg og mer hud. Etter en lang, kald vinter kan huden ofte føles tørr og livløs. Hudpleie som prepper huden for den nye sesongen er alfa og omega for at du kan nyte frisk, glødende hud hele sommeren.

Start med en god skrubb

En ansikts- og kroppsskrubb hjelper til med å fjerne olje og smuss som legger seg på huden, samtidig som det fjerner døde hudceller. Påfør skrubben med sirkelbevegelser mens du dusjer, 1-2 ganger i uken, også gjennom hele sommeren for å bli kvitt rester etter solpleieprodukter. Huden blir også mer mottakelig for fukt etter en peeling, og gjør også at selvbruning legger seg mer jevnt og varer lenger. Rett hudpleie kan ha alt å si, så velg med omhu og bruk hudpleieprodukter som passer for din hud.

Myk som en baby?

Hårfjerning er preferansebasert. Noen ønsker å fjerne alt, mens andre ønsker kanskje bare å fjerne litt. Vi kan uansett være enige om at hårfjerning kan være smertefullt, og at det gjelder å tenke smart når du skal shave deg. Om du bruker høvel, husk å skifte ut bladene regelmessig, shave deg i kaldt eller lunkent vann og påfør en shaving gel som kjøler ned og reduserer sjansen for røde nupper. Om du velger å fjerne hår på en annen måte, må du huske å planlegge i god tid. Flere hårfjerningsløsninger skal ikke kombineres med direkte sollys i perioden det gjennomføres.

Hold deg og huden din hydrert

Du har hørt det før, men sørg for å drikke nok vann slik at du tilfører både kroppen og huden din nok væske. Et godt tips er å finne en stilig vannflaske som gjør det litt mer gøy å drikke vann. Banalt, men det funker! Bytt så ut de tykke, fete kremene med lotion eller serum som er lette i konsistensen. Husk at din ansiktspleie og kroppspleie ser annerledes ut på sommeren enn på vinteren, da huden ikke lenger har behov for samme type fuktighet. Når huden din har vært utsatt for mye sol, kan det kjennes godt å kjøle den ned med en aftersun eller lett krem som inneholder aloe vera.

Solpleie for beskyttelse

For de av oss som er veldig opptatt av hudpleie, kommer det nok ikke som noen overraskelse at solfaktor bør påføres hver dag, sommer som vinter, selv om det er overskyet ute. Velg en solkrem som har minst solfaktor 30, og påfør helst flere ganger i løpet av dagen - spesielt i ansiktet. Det finnes utallige varianter av solkremer, som kan både sprayes, smøres og pudres på ansikt og kropp. Ingen unnskyldning til å ikke beskytte seg godt nok i sommer (og resten av året).