Alt du trenger å vite om powder brows

Bruker du mye tid på brynene dine hver morgen? Da kan dette være redningen!

Med tiden har bryn fått større fokus i skjønnhetsbildet og det finnes et flust av produkter som lover både fylde og form. Mange har kanskje allerede testet en microblading eller brow lamination i håp om et løft eller mer definisjon, men har du hørt om powder brows?

Powder brows er det siste nye innenfor brynsbehandlinger, og som navnet tilsier – er det en behandling som etterlater et resultat som ligner sminkede bryn, bedre blir det ikke.

– Vi bruker en tatoveringsteknikk som etterlater et naturlig og soft resultat, og man kan tilpasse formen akkurat som man ønsker, forteller Tanya Therese Bryhn (36), daglig leder ved WOWBROW i Oslo, som akkurat har åpnet sin fjerde salong.

– WOWBROW er et resultat av en mislykket brynsbehandling, og ingen som kunne hjelpe da jeg desperat prøvde å finne noen som kunne fikse de tatoverte øyenbryna mine. Det ble starten på en reise som ledet til egen salong med et rendyret konsept, som fokuserte på behandlinger for øyenbryn og permanent makeup, med misjon om å redde andres øyenbryn.

Hvorfor tror du powder brows har blitt en populær behandling?
– Nettopp fordi den gir oss teknikere mer kunstnerisk frihet til å tilpasse brynene til hver eneste kunde, og kunden kan ønske seg mer fylde og definisjon, uten at det går på kompromiss med resultatet. Jeg mener denne behandlingen etterlater samme resultat som "urørte" bryn, mye mer enn det microblading gjør, der man er avhengig av hvor mye hår du har på bryna dine fra før av, da det er disse hårene man tar utgangspunkt i.

Her er et eksempel på hvordan brynene ser ut rett etter en behandling:

© WOWBROW

– For å skape powder brows, så anvender vi en en helt spesiell teknikk som gjør at pigmentene ikke legges for dypt ned i huden, men mer transparent og dermed det pudrete uttrykket med en farge som holder seg stabil og vakker, helt frem til neste påfyll.

Hvem bør styre unna denne behandlingen?
– Jeg pleier som regel å be kunder som går på blodfortynnende medikamenter om å vente. De bør kutte ut medisin tre dager før, slik at man unngår blødning under behandlingen. Om du har en gammel brynstatovering som er synlig, kan man heller ikke ta powder brows, da bør i så fall den gamle tatoveringen fjernes først. Også de som går på medikamenter mot akne, bør vente 6 måneder etter endt kur.

Hva er en typisk brynsfeil mange gjør?
– Det er mange som velger helt feil farge på øyenbryna sine, enten for mørk eller for hard. Brynene rammer inn øynene, derfor er det viktig at formen komplimenterer ansiktstrekkene og at fargen passer til undertonen i huden, og på mange måter er powder brows svaret på dette.

Brynstrender

Brynstrendene har variert gjennom årene – fra tynne 90-talls til fyldige og formfulle øyenbryn. Tanya forteller at mange av kundene som kommer inn streber etter et unaturlig løft.

– En voksende trend i utlandet, som blir mer og mer populær her til lands, er den rette brynsformen, der enden på brynet er hevet. Mange er inspirert av den russisk stilen eller Baltic brows, som det heter. Effekten gjør at man får et ekstremt løft med en cateye-effekt, som typisk sett på modell Bella Hadid, men det er ikke noe alle kler. Mange liker også den koreanske brynstilen, der formen er rett og halen på lik linje som brynet. Dette utgangspunktet gir ikke noe særlig løft, men kler flere.

– Veldig mange kunder kommer med referansebilder som er urealistiske og ikke alltid praktisk gjennomførbare. Derfor anbefaler jeg alltid å komme på konsultasjon først, slik at man kan snakke om forventninger og om hvordan behandlingsprosessen fungerer.

– Vi blir alle påvirket av sosiale medier, og da brow lamination plutselig skjøt fart, var det veldig mange som skulle ha hårene på brynene gredd rett opp. Det var så mange som reagerte på denne trenden. Personlig er jeg ikke særlig fan av looken selv, men liker når man laminerer øyenbrynene mer diagonalt fremfor rett opp. Da ser de mer velstelte ut.

Powder brow der fargen og formen er tilpasset ansiktet til modellen:

© WOWBROW

Så hvordan steller man brynene på best mulig måte?
– Øyenbryn er kanskje noe av det aller vanskeligste å stelle på eget ansikt. Det er en egen kunst å få de perfekte øyenbrynene, men mitt beste tips er å ikke plukke de selv. La profesjonelle hjelpe deg å finne en passelig form til ansiktet ditt.

Til deg med mye brynshår:

– Har du en del øyenbrynshår, er Anastasia Brow Freeze eller Brow Game sin brynsvoks en av våre absolutt bestselgere – den holder øyenbrynene på plass. Det mange glemmer er at øyenbrynshår bør pleies på lik linje som håret på hodet. Man skal vaske brynene med både shampoo og balsam, og jeg anbefaler kundene våre å bruke et pleiende serum som gjør at man opprettholder volum, fylde og vekst.

Til deg med lite brynshår:

– Har du lite øyenbrynshår, anbefaler jeg vårt eget bryn og vippeserum, WOWBROW Bryn & vippeserum. Det har hjulpet veldig på mine egne brynshår fordi det er så aktivt, men samtidig skånsomt. De med lite øyenbrynshår bør absolutt vurdere powder brows. Mange opplever at de trenger mindre sminke når øyenbrynene er plass, helt perfekt før sommeren og lange dager på stranden.

Helt avslutningsvis - Fortell litt om prosessen og hvordan å opprettholde et best mulig resultat?
– Powder brows er en semi-permanent sminketeknikk som etterlater et soft, pudret resultat, der man former brynene ved å tegne små prikker med en ultratynn pigmenteringsmaskinm på huden. Jeg anbefaler likevel å foreta en konsultasjon i forkant, slik at begge parter er mest mulig enige om hva som kan forventes med tanke på farge og form. Man blir litt rød i huden etter behandlingen, og noen kan oppleve hevelser, men det gir seg etter noen dager. Deretter kommer du tilbake etter fire uker for etterfyll og korrigering, for siste perfeksjonering. Når det gjelder å opprettholde resultatet, så trenger du ikke å gjøre så mye mer enn å smøre på en beroligende salve de første to ukene.

Costume tester

– Vi har testet, og er på alle måter overbevist om at dette er den beste brynsbehandlingen på markedet for deg som er på utkikk etter et naturlig resultat. Du forlater salongen uten noe særlig nedetid, og formen på brynene kan formes akkurat slik som du ønsker, men med anbefaling fra brynsstylisten. Det beste med behandlingen er at du kan velge styrken på pigmentene, slik at fargen kan være som en skygge i bunn, om du redd for at det skal bli for voldsomt. I tillegg vil du merke at du sparer tid på morgenen, når du skal prøve å forme to symmetriske bryn. Anbefales!