De fineste smykkene til bryllupssesongen

Annette Haga gifter seg denne sommeren, og dro ut for å finne de fineste smykkene til både bruder og bryllupsgjester!

Annonsørinnhold skrevet av Annette Haga:

Årets bryllupsesong nærmer seg, og denne sommeren er det min tur til å gifte meg! Derfor tok jeg turen innom Gullborgen i Bogstadveien, for å se på hvilke alternativer som finnes innen gifteringer, samt øvrige smykker til både bruder og bryllupsgjester. Jeg har vært bryllupsgjest mange ganger tidligere, og det er først når jeg står der med kjole, sko og veske at jeg tenker... Hmmm... Mangler jeg ikke noe nå? Hvorfor har jeg ingen fine, elegante smykker som passer til denne anledningen?

De smykkene jeg bruker til hverdags passer seg nemlig ikke alltid til en fin maxikjole. Jeg synes ikke det er et must å bruke massevis av smykker i bryllup, men enten et par lekre øredobber, et halskjede som passer til kjolen eller et klassisk armbånd er gull verdt å ha (bokstavelig talt)!

Derfor tok jeg en prat med Christina Borgen Leonthin, som ga meg masse tips og inspirasjon jeg nå vil dele med dere.

Perler, hvitt gull og diamanter

Gullborgen har et stort utvalg av perler og hvitt gull, som jeg synes er klassisk og veldig fint til bryllup. Dersom du ikke liker perler er hvite topaser et fint alternativ! Smykker i gult gull er også veldig fint å kombinere med en brudekjole som har en eggehvit farge.

Brudesmykkene man velger vil være et minne for livet, men jeg synes man bør velge smykker som kan brukes til flere anledninger enn kun den ene dagen.

Jeg har plukket ut noen smykker jeg likte veldig godt, og hos Gullborgen finner du både rimeligere og mer eksklusive varianter å velge mellom - enten du ønsker en elegant, romantisk eller moderne stil.

Jeg elsker disse diamantøredobbene med anheng, som kan byttes ut! De er også veldig fine å bruke alene. Dersom du vil følge tradisjonen for bruder om å ha på seg "something blue", så synes jeg de til høyre er et veldig fint alternativ.

Trenden med hoops har vært veldig stor den siste tiden, og her er en elegant versjon! Disse er i ekte sølv fra Crislu, og jeg synes de er perfekte å bruke som bryllupsgjest. Skulle gjerne hatt dem på meg til denne oransje kjolen! Da hadde jeg valgt å ikke bruke halskjede, men latt øreringene være et i øyenfallende og vakkert tilbehør.

Her er tre andre alternativer som jeg synes er veldig vakre! Øredobbene er i ekte sølv fra Real Effect.

Smykkene over er i ekte sølv fra Crislu og Real Effect, og starter på 999 kr.

Gifteringer:

Når forlovelsesringen er på plass og man har satt dato for bryllupet, er neste steg å finne ut hvilken giftering man vil ha! Denne skal (forhåpentligvis) brukes resten av livet, så jeg synes det er viktig å bruke litt tid på å bestemme seg.

I følge Christina Borgen Leonthin er det ofte slik at kvinnen først får en forlovelsesring av mannen, og da er tar man gjerne en felles beslutning om hvilke gifteringer man skal ha. Så det man bør finne ut først er om det er viktig for dere å ha matchende ringer eller ikke.

Klassiske gifteringer:

Når brudeparet skal ha like ringer er det vanlig med gult gull, men hvitt gull og rosegull er også blitt mer populært. Gullborgen har også gifteringer i en varmere gulltone (mer rødlig), som kler den typiske nordisk hudfargen litt bedre. Hvis du er hvit på hendene kan dette være et godt valg, dersom du ønsker å unngå at ringen blir seende grønn ut.

Vanlige gifteringer starter på rundt 2500,- per ring, opp til 15.000,- for de bredeste typene.

...med diamanter:

Du kan også velge en gifteringer med diamanter for å matche forlovelsesringen, noe som kan være veldig fint!

Ringer fra 10.000,-

I Norge er det vanlig å bruke både forlovelsesring og giftering på samme finger, på høyre hånd. I resten av Europa og i USA er det vanlig å ha dem på venstre hånd, ettersom dette er hjertesiden. Men du kan også velge å ha en ring på hver hånd. Jeg synes ikke man skal føle at man "må" følge noen regler, men heller gjøre det man selv ønsker.

Denne gifteringen synes jeg er så fin, ettersom den ser ut som en "vanlig giftering" sett ovenfra, men på siden kommer diamantene frem. Det er er kjempefint å kombinere med forlovelsringen! Noen ønsker ikke å blande ringer med ulike farger (f.eks forlovelsesring i hvitt gull og giftering i gult gull), men personlig synes jeg det er veldig fint!

....med ekstra mange diamanter

Gullborgen har et helt fantastisk utvalg av forlovelsesringer, men slike ringer kan også brukes som giftering dersom du ønsker det. Disse ringene koster fra 25.000,- og oppover.

Gullborgen er en familiebedrift som også designer egne ringer, og jeg kan anbefale på det varmeste å besøke dem for å personlig veiledning og hjelp til å finne de perfekte smykkene for bryllupet ditt.