Hårkuren modellene sverger til

Sliter du med frizz og tørt hår? Da kan denne behandlingen være noe for deg!

Er du en av de som sparer til langt hår, men så går prosessen veldig sakte og ender med at hårstråene deler seg i to?

Mange runder med hårbleking og tøft klima kan være grunnen til tørt, porøst og til tider livløst hår, selv om du er flink til å kure det. Heldigvis finnes det behandlinger som kan hjelpe deg på veien mot et langt, sunt og glansfullt hår.

Supermodellenes favoritt

Kjendisene har lenge sverget til keratin som en pleiende kur til håret - keratin er et type protein som bygger opp og legger seg som et beskyttende lag rundt hårstråene. Under virketid vil håret trekke til seg masse fuktighet og ved hjelp av varme fra glattetangen vil håret bli sterkere, smidigere og få en nydelig glans.

Vi har tatt en prat med Jeanette Strømseng, daglig leder i Meraki Studio om den populære behandlingen som i hovedsak går på å styrke håret, men som også mange sverger til for glattere hår og mer definert frisyre.

– For noen år tilbake var ikke keratinbehandling så utbredt i Norge. Etter å ha jobbet med forskjellige keratinbehandlinger, var det ikke alltid resultatet ble som forventet. Vi er svært nøye med produktene og behandlingene vi tilbyr i salongen, så vi tok saken i våre egne hender og reiste utenlands for å se etter alternativer som vi kunne være stolte av å utføre på kundene våre, forteller Jeanette Strømseng.

– Etter å ha testet mange forskjellige merker, var det kun Sweeteez Professional som traff på alle punkter. Før vi visste ordet av det ble Meraki Studio fullbooket mange måneder frem i tid. Vi fikk kunder som tok fly fra alle kanter i Norge, siden vi var de eneste i landet som kunne tilby denne behandlingen. Vi hadde nesten ikke tid til klipp eller farge siden «alle» ville ta Sweeteez keratinbehandling.

Hva gjør keratin med håret og hvem anbefales behandlingen til?

– Sweeteez Professional er en intensiv og dyptvirkende behandling som fungerer som en slags kur til alle hårtyper. Om du har slitt eller skadet hår, vil du få et sunnere og mer glansfullt hår etter denne behandlingen. Dersom du har tørt og livløst hår, vil den tilføre fuktighet og glans, som sørger for at du slipper å bruke tang for å rette ut håret, men det kan også brukes til å få frem definisjonen i krøller. Behandlingen utføres etter forskjellige styrker - og dersom du har mye krus eller uregjerlige krøller, vil denne behandlingen pleie håret slik at du får frem strukturen i håret og mer definerte krøller.

Hvor lenge varer effekten og hva bør man styre unna for å bevare den?

– Selve keratin-kuren skal vare opp til seks måneder, men dersom du tar behandlingen for å få rett hår og har krøller eller fall fra før, vil du få ettervekst når håret gror ut. Det er svært viktig at man er 100 prosent sikker når håret glattes ut, siden strukturen ikke kommer tilbake igjen før håret er grodd ut. Men tar du behandlingen for å bevare krøllene eller forbedre hårets oppbygning, vil du ikke merke noe til det, annet enn at ditt naturlige hår kanskje er mer tørt enn der det er behandlet med keratin.

Hvilke hårprodukter skal man bruke etter keratinbehandling?
– Vi fører dessverre ikke egen produktserie til denne behandlingen, men anbefaler fire basisprodukter som følger med kuren til hjemmebehandling. Sjampo, balsam, kur og leave-in serum. Det er viktig å bruke hårprodukter som gir fuktighet for å opprettholde effekten. Hvordan du bruker produktene kan frisøren din tipse deg om.

– Det som er veldig bra med denne behandlingen, er at håret former seg mye lettere når du har keratinet i håret. Så når du for eksempel skal krølle håret, så vil faktisk formen holde seg mye lenger, enn hvis du ikke hadde tatt behandlingen. Når du vasker og føner håret etterpå, blir håret rett igjen.

Costume tester

Etter litt over tre timer i frisørstolen og noen runder med glattetang som forsegler keratinet, var håret som født på ny - det livløse og tørre partiet var sunnere, glatter og mer glansfullt. Formålet med behandlingen var å roe ned frizz og behandle tørre partier, samtidig bevare fall og struktur i håret.

Det første døgnet skal du unngå å vaske håret, men det er ikke et problem da det føles nyvasket etter behandlingen, men det kan lukte litt av produktrestene i starten. Denne lukter forsvinner etter hvert. Behandlingen kan påvirke farge som er tilsatt håret. Ønsker du lysere hår så anbefales det å utføre før keratinbehandlingen, men dersom du ønsker å farge håret mørkere, anbefales det etter noen dager av denne behandlingen. Bortsett fra det, er dette den perfekte behandlingen før en fuktig sommerferie eller en periode du ikke har tid til selvpleie. Du kommer til å spare mye tid på å slippe å stelle håret på morgenene, og i tillegg ha en frisyre som holder hele dagen.

Helt umiddelbart kan også håret føles veldig flatt, men heldigvis kan man ty til produkter som gir volum og løft. Alt i alt er vi veldig fornøyde med resultatet.

Det anbefales å utføre behandlingen 1-2 ganger i året for vedlikehold, eller 2-4 ganger i året visst du glatter ut krøllene dine og vil skjule etterveksten. Pris på behandlingen varierer ut fra tykkelse og lengde på håret, fra 3 200 - 7200 kr. Besøk salongen på Filipstad Brygge for mer informasjon.