En duft av høytid – for deg og dine

Visste du at luktesansen vår er helt unikt forbundet med både følelser og minner? Og at luktsenteret i hjernen står i direkte forbindelse med hukommelsen – og dermed kan transportere oss bare ved hjelp av et hint av duften fra den gang da?

Tenk bare på lukten av nellik og kanel inn mot juletiden, lavendel og pudret rose som minner om bestemors gamle såpestykker – eller hvordan revet sitron eller rosmarin flyr oss til en kystby i Hellas.

Duft har en magisk evne til å påvirke humør, tanker og følelser – og med det kan du pakke gode ønsker, herlige minner og varme følelser under treet i år.

Og nettopp fordi parfymer er så personlige og unike på hver enkelt har vi laget denne helt spesielle gaveguiden; for å hjelpe deg finne den perfekte duften som matcher akkurat den du vil overraske med noe ekstra i år.

Til din fri, drømmende lillesøster:

Hun elsker yoga, og er nysgjerrig på nye opplevelser, tankesett, mennesker og eventyr. Hun kler seg helst etter egne regler og drømmer om en vandretur i Sør-Amerika på nyåret.
Ultrafeminin, men med en eventyrlyst som gjør inntrykk. Parfymen My Way fra Giorgio Armani kler henne; bestående av bærekraftige ingredienser med toppnoter fra bergamot og appelsinblomst i samspill med tuberose og jasmin fra India. Basenotene av cedertre, sensuell vanilje og hvit musk binder det hele sammen til det beste naturen har å by på.

Til din egen ‘Elon Musk’:

Hva kjøper du til mannen som har alt? Han som drømmer uendelig stort, og sprer sin energi til alle han møter? Din egen innovatør gir aldri opp, elsker oppmerksomhet, og vil gjerne signalisere at ingenting står mellom han og hans drømmer. Under treet vil han elske YSL Y, en dyp og frisk maskulin duft, med en syrlig eksplosjon av bergamott og ingefær. I sentrum ligger en grønn bris av salvie og einebær, kombinert med mentole innslag. Ravgult tre spiller mot noter av olibanum og tonkabønne, for en innovativ og nyskapende duft til en inspirerende mann.

Til hun som viser vei:

Hun har gått foran, tatt deg med på ting, og er alltid like inspirerende. Om det er en sterk mor, en omsorgsfull storesøster eller favorittanten din er hun alltid elegant og stilig – uten en flekk på den nystrøkne hvite skjorten. Sterk, sofistikert og karismatisk viser hun vei gjennom alle livets faser – på sin helt egen måte. Armani Sí er perfekt for henne - chic, sensuell og intens, men også myk. Duften dveler på huden og kombinerer noter av solbær, cypre og blond tremusk, mens friske innslag av freesia og mairose løfter paletten.

Til en sporty livsnyter:

Han er aktiv, sosial, spiller squash og fotball et par ganger i uken, men trives like godt med den nyeste episoden av Succession eller Curb Your Enthusiasm etterpå. Han er vennlig og morsom – en jordnær og leken kjæreste, bestevenn eller storebror. Klassikeren Aqua di Gio fra Giorgio Armani er som han - en ung, akvatisk og aromatisk duft som åpner med en bølge av bergamott, neroli og grønn tangerin. Lette og sporty nyanser blandes med jasminblomst, skarp cistus, rosmarin, fruktig persimon og indonesisk patchouli - og skaper en maskulin duft som både er frisk og sensuell.

Til din briljante venninne:

Du beundrer henne grenseløst – hun er modig, sterk og er ikke redd for å eksperimentere.
Et forbilde som står stolt med rak rygg når hun har tatt en beslutning de fleste kun drømmer om. Men du vet at hun også er varm, morsom og raus med vennene sine. Den nye duften Libre fra Yves Saint Laurent representerer henne perfekt. Libre er den første florale lavendelparfymen – og forbinder spenningen mellom sensuelle appelsinblomster fra Marokko og dristig lavendel fra Frankrike, med en feminin vri. Den er som henne - inspirerende, spennende og kul.

Til den oppdaterte:

Han har full oversikt over det nyeste innenfor teknologi og ønsker seg kun de beste gadgets til jul. Utligner med å dyrke langturer kledd i Patagonia, eller ihvertfall ikledd looken på vei til jobb. Han er en nysgjerrig, moderne og velkledd type – en aktiv pappa, en oppdatert pensjonist eller din engasjerte bror. Luna Rossa Ocean fra Prada passer dem alle - en sammensmeltende frisk og innovativ parfyme som omslutter noter av bergamott i kontrast mot de sofistikerte og sensuelle notene av vetiver, elegant iris og semsket skinn. En unik, vanedannende og maskulin duft, utviklet med banebrytende teknologi som består av molekylær destillasjon, som forsterker det naturlige.

Til divaen i ditt liv:

Hun dyrker kultur, film, turer til Roma - og foretrekker helst italiensk mote om hun kunne velge. Med et stort hjerte og sterke meninger, er hun ikke redd for å uttrykke seg – om det meste. Hun kan være den lidenskapelige siden av deg selv, en livsglad mor eller en kjær kollega - duften Voce Viva fra Valentino er uansett den ultimate hyllesten til sterk femininitet. En fargerik og sprudlende intro med italiensk bergamott, er gjort mykere av søt og saftig mandarin. En overdådig bukett av appelsinblomst-absolute og gyllen gardenia avrundes med en uventet crystal moss og vanilje for intensitet sotto voce.

Til din kule lillebror:

Ung, rastløs – kanskje litt vill, men god som gull. Det er lillebror eller nevøen din som har blitt tenåring eller ung mann. Han er full av energi, og møter utfordringer med et åpent sinn – Diesels Only The Brave er som skapt for han. Duften bygger på en bunn av varme noter av sedertre og rav, kombinert med lær. På topp finner du en strålende frisk sitronolje med mandarinessens som får kompleksitet av krydret koriander. Umiddelbar, kraftfull og livlig, kler den han som skal ut og erobre sin egen verden.

Til deg selv - eller en du er ekstra glad i:

Når du virkelig skal unna deg noe ekstra, kle deg opp, invitere hjem eller gå ut på en deilig date - er kun det beste godt nok. Duften som matcher friske avskårne blomster og de fineste smykkene er den rene luksusen fra Lancômes La Vie est Belle. Den ikoniske parfymen består av nesten 50% naturlige råmaterialer, med hjertenoter basert på eksklusiv iris, med innslag av vanilje, pære, arabisk sjasmin og tunisisk appelsinblomst. Dufter av lys og lykke, sprudlende glad og romantisk som deg på ditt aller beste.