© Anna Stokland

Er de tynne øyenbrynene fra 90-tallet virkelig tilbake?

I årevis har gjenkomsten av disse beryktede brynene vært tvilsom, men nå ser det for første gang ut til at de er tilbake. Så finn frem pinsetten hvis du vil være med på trenden.

Tykke bryn, mørke bryn, lyse bryn og blekede bryn. Brynene våre skal gjennom mye da de som håret på hodet er forholdsvist enkle å omforme og derfor også ofte er sentrum for skiftende trender. Felles for de siste par års trender har vært at brynene, uansett fargen, har skullet være så tykke som din medfødte hårprakt ellers tillot det.

Men dette ser ut til å endre seg nå og denne gangen er det ikke bare en døgnflue: De tynne brynene er tilbake.

Tynne bryn

De siste par månedene har flere og flere latt seg inspirere av 1990-tallets mikrotynne bryn, som ellers har vært bannlyst i årevis – primært på grunn av den ganske permanente effekten som overplukking har på våre bryn. Hårene vil faktisk stoppe med å vokse ut hvis du over en lenger årrekke konstant napper dem ut ved roten, da hårsekkene til slutt ødelegges eller blir inaktive. Et faktum mange har måttet kjenne på. Men det ser ikke ut til å skremme den yngre generasjonen som nå igjen er klar for tynne bryn.

Trenden er blant annet sett på modellen Bella Hadid, skuespillerinnen Barbie Ferreira og artisten FKA Twigs. Sideløpende med at flere kjente kvinner viser looken på egne sosiale medier, har det også blitt en trend på TikTok, hvor du via et filter kan prøve ut trenden på en knapt så permanent måte. Y2K-filtret og hashtaggen #thineybrows trender på TikTok med flere enn 22 millioner visninger, da folk ønsker å prøve ut de tynne brynene digitalt. Nå er spørsmålet bare om trenden går videre og om det rent faktisk ender med at folk tar saken – og pinsetten – i egen hånd.

Dersom du vil ha helt tynne bryn, så skal du huske på at det kan få permanente følger, da hårsekkene som før beskrevet kan bli inaktive eller ødelagte - og rett etter er det vanskelig å få brynhårene tilbake. Plukker du derimot kun et par enkelte ganger burde det ikke skje annet enn at du får bryn som på 1990-tallet – noe som heldigvis kan angres med litt tålmodighet.