© Anna Stokland

Få den fineste huden med primer

Ønsker du deg jevn og feilfri hud? Da er en primer din viktigste investering. Vi viser deg de beste her!

Perfekt hud med primer

En primer under sminken er litt som shape wear under kjolen. Den glatter, utjevner og holder formen hele kvelden, slik at de øverste lagene faller penere.

Primeren gir ikke kun sminken det beste utgangspunkt. Den kan også hjelpe med problemer som fet hud, linjer, rødhet, forstørrede porer og en trist hudtone. Så velg en som passer til din hudtype og det du ønsker å oppnå.

Hvordan bruker du en primer?

En primer brukes etter at huden er renset og fuktet, før du legger foundation eller pudder. Primeren kan både være helt flytende, ha en tykk konsistens som krem eller i form av en stick. Den skal smøres over hele huden i ansiktet.

Uansett formel og konsistens er formålet med en primer å gjøre huden klar for å bli dekket av fundation. Denne kombinasjonen vil gjøre det enklere å få en perfekt hud.

Nedenfor har vi samlet åtte av de beste primere til huden, to til sminke for øynene og farger til leppene for en fullstendig og holdbar makeup look.

Primer-stick som dekker rynker

Minimer linjer, rynker og grove porer på kun få sekunder med denne magiske primer-sticken. Den skal smøres på der du ønsker å dekke.

Instant confidence stick, Bobbi Brown

Primer som gir farge

Vil du forsterke din farge og varme ansiktshuden opp? Velg en primer med et hint av farge, bruk den alene eller under fundation dersom du ønsker mer dekke.

Smooth Affair, Jane Iredale 367 kr. Kjøp den her

Utglattende olje som primer

Ønsker du glødende og gjennomfuktet hud? Da kan du erstatte primer med en olje. Denne vil gi ekstra liv til din makeup og fungerer særlig godt under kremprodukter.

The beautiful oil, Kjær Weis hos Gimle Parfymeri 1.900kr. Kjøp den her

Silikonfri primer

Vil du unngå silikon i din primer, er denne fra Ren det perfekte valg for et luksuriøst underlag til din makeup.

Perfect Canvas, Ren hos Apotek1 569 kr. Kjøp den her

Primer som motvirker rødhet

Sliter du med blussende og rød hud? Da kan du dempe og nøytralisere den røde tonen med en primer som inneholder grønne pigmenter.

Infaillible primer, L’Oréal Paris hos vita.no 149 kr.

Les også: 15 basisprodukter du bør ha i sminkepungen

Primer med shine

Skal huden ha ekstra glød og liv, så legg en lysreflekterende primer og dyp eventuelt etter med litt mer av de glitrende highlighter-dråper over din foundation.

Illuminating primer, Tom Ford hos Gimle Parfymeri 625 kr.

Primer som gir matt hud

Lett og matterende primer, som minsker synlige porer og gjør det enklere å holde huden matt og glansfri.

Fresh mattifying primer, Lancôme hos kicks.no 395 kr. Kjøp den her

Primer som gjør sminken mer holdbar

Utjevn hudtonen, slik at den fremstår mer jevn med denne primeren. Den absorber også svette og talg, slik at sminken holder hele natten.

La base encre de peau, YSL hos kicks.no 420 kr.Kjøp den her

Primer til øyensminken

Mange har også glede av en primer før øyensminken for et mer holdbart resultat. En eye primer kan dessuten også brukes under øynene, som gjør at concealeren legger seg penere og blir sittende på huden lengre.

Eye primer, The Balm 179 kr. Kjøp den her

Primer til leppene

Det finnes også primere til leppene, som skal legges under leppestiften. Da blir leppene utglattet og fargen på leppene holder i lengre tid.

Ultimate ozone multipurpose primer pencil, Urban Decay hos Bootz.no 170 kr. Kjøp den her