Fine øyenbryn er prikken over i'en, siden de rammer inn hele ansiktet.
© Getty Images

Få perfekte øyenbryn

Øyenbrynene rammer inn ansiktet og er prikken over i-en. Følg disse 10 trinnene til perfekte bryn.

Hud, øyne og lepper har mye å si for et ansikt, men det er viktig å ikke glemme øyenbrynene. De rammer nemlig inn ansiktet og er selve prikken over i-en. Det finnes ulike måter å få perfekte øyenbryn på, som napping og voksing, og vi gir deg tipsene.

Slik får du perfekte bryn:
1.
Selv om voksing river ut hårene direkte fra hårroten, så er det lite smerte involvert. Og resultatet varer som regel mellom tre og fire uker. Det som likevel er viktig å vite er at huden er skjør rundt brynene og mange eksperter mener at det er bedre å nappe med en pinsett.

2. Øyenbrynsnapping er derimot litt vondere enn voksing, siden man napper hvert hår for seg. Det som er viktig å huske på når man napper selv, er at man følger den originale formen og buen på brynet og ikke napper for mye. Det kan fort bli mer enn du hadde tenkt.

3. Sørg for at du har godt lys når du skal nappe; dagslys fungerer som oftest bedre enn lampelys fra badet.

4. Napp eller dra hårene med hårveksten. Stram huden godt når du napper, det begrenser smerten. Du kan enten stramme huden ved å bruke ansiktsmusklene, eller bruke den andre hånden til å stramme.

5. Napp helst hårene under brynet, dette hever brynet. Det går også an å nappe over brynet, dersom du har en ujevn linje. Myten om at man ikke skal nappe over brynet skal du ikke bry deg så mye om.

6. Napp øyenbrynene før du legger deg eller en dag du ikke skal noe rett etterpå. Det er fint med nynappede øyenbryn, men ikke like vakkert å vise frem den røde huden rett etter napping.

7. Invester i en god pinsett, en øyenbrynsbørste og et øyebrynssett. Børsten skal du fukte litt, deretter dyppe i pudder og forsiktig følge formen på brynet.

8. Unngå å bruke varme toner på brynet. En grei regel er at du heller bruker lyse enn mørke farger. Gå for en farge på øyenblyanten som er nærmest mulig fargen på brynene, som normalt er en nyanse lysere enn håret. Aldri bruk sort!

9. Børst øyenbrynene med en børste i samme retning som de vokser, bruk deretter blyanten til å fylle inn. Bruk korte strøk, unngå å tegne en lang linje.

10. Hvis du har villstyrlige øyenbryn, kan en øyenbrynsgelé være perfekt for deg. Det definerer og holder øyenbrynene dine på plass slik du vil ha dem. Børst i samme retning som hårene vokser.