Neglelakk og nail art
© Getty Images

7 forslag til neglekunst du lett kan kopiere

Fra regnbuenegler til grafiske detaljer. Ta neglelakken til et nytt nivå med disse fine forslagene til "nail art" du fint kan gjøre hjemmefra.

Du har sikkert kommet over bilder av negler lakkert i pene mønstre etter å ha scrollet gjennom feeden din på Instagram. Neglekunst har vokst jevnlig i popularitet, og hvorfor ikke bruke tiden din hjemme på å teste ut neglelakk på et høyere nivå?

Mens noen former for neglekunst er veldig avanserte, er andre enklere i uttrykk og lettere å etterligne. Her har vi samlet neglekunstmanikyr som du enkelt kan komme i gang med.

Fransk manikyr med en twist

Gi den klassiske franske manikyren et nytt utseende ved å lakke negletuppene svarte. Begynn med en klar eller lys rosa lakk på hele neglen. Vent til lakken er helt tørr, lakk deretter tuppene med en svart neglelakk.

Hvis du har problemer med å lakke neglene på frihånd, kan du for eksempel bruke tape som hjelp. Klipp ti små tape-biter, som bør plasseres omtrent en millimeter fra enden av neglen.

Kul nude

Gi den populære nude-manikyren en kul oppgradering med en fin prikk på hver negl.

Påfør først to strøk med en nude neglelakk, som skal tørke mellom hvert lag. Forsikre deg om at lakken er helt tørr før du bruker en ny neglelakk, enten i hvit eller i en annen farge, til å lage en liten prikk på hver negl.

La prikken tørke og forsegle med en til to strøk med klart toppstrøk for å holde manikyren fin og jevn.

Sort & hvit

Begynn med å lakkere hele neglen i hvit neglelakk. Påfør helst to strøk med lakk for å holde fargen jevn. La det tørke, og klipp så ti små, avlange biter av tape eller papir. Bitene skal være såpass store at de kan plasseres vertikalt over halve neglen. Påfør deretter med svart neglelakk på siden som ikke er dekket med tape. La det hele tørke, ta av papirbiten og avslutt med en klar topplakk.

Regnbue-lakk

Hvis du synes det er vanskelig å velge en favoritt blant alle dine vakre neglelakker, kan du lakkere hver negl i forskjellige farger. Det er en effektiv manikyr som ikke krever annet enn litt fargekoordinering og mellom fem til ti neglelakker, avhengig av om hver negl får en annen farge eller om du lakkerer flere negler i samme nyanse.

Grafisk minimalisme

Grafiske linjer er en stor hit på Instagram. De gir neglene et trendy uttrykk og krever ikke mye jobb.

Alt du trenger å gjøre er å legge et lag med nude eller hvit neglelakk som base. Forsikre deg om at lakken er helt tørr og kutt ti tynne bånd av papir som skal plasseres vertikalt på hver negl. På denne måten vil du få en guide du kan tegne den tynne linjen din etter.

Bruk neglelakk-penselen eller en enda tynnere pensel, og dypp denne i den foretrukne lakken. La alle lag tørke helt, innen du fjerner papirbiten og gir neglene ett siste strøk med en top-coat.

Ombre-negler

Hvis du vil prøve deg på negledesignet hvor fargen gradvis blekner, trenger du flere fargede neglelakker og en gammel sminke-svamp i gummi. Bruk eventuelt en skjønnhetsblender eller en svamp fra pudderet ditt.

Først må du bruke en ensfarget neglelakk på alle neglene. La det tørke, og dypp deretter en farget neglelakk på makeupsvampen din i en størrelse som passer til halvparten av neglen.

I området med svampen som du tror tilsvarer halvparten av neglen din, drypp mye neglelakk nederst, og bare litt på den øvre delen. Slik får du mest mulig farge på bunnen av neglen.

Dypp nå svampen over neglen din ved å plassere det lakkerte stykket i bunnen av neglen. Gjenta denne prosessen på alle ti negler. Hvis fargen ikke er sterk nok, kan du ta en ny runde når det første laget er helt tørt.

Underveis blir det overflødig neglelakk på huden, som deretter skal renses av med en q-tips og litt neglelakkfjerner.

Når du er fornøyd med fargen og lakken er helt tørr, tar du et siste strøk med en gjennomsiktig top-coat.

Stjerneklar neglelakk

Hvis du har noen små stjerner til overs fra jule- eller nyttårsdekorasjonen, kan de enkelt integreres i neglekunsten din.

Lakk en negl om gangen. Legg et lag med klar neglelakk og legg stjernen forsiktig i den våte lakken ved hjelp av en pinsett. Gjenta på alle ti neglene.

La lakken tørke og mal en hvit stripe langs ytterkanten av stjernen med frihånd. Dette gjøres lettest med en tynn børste dyppet i den hvite lakken din.

Avslutt med minst to strøk med klart top-coat for å forsegle stjernen.