© costume.no

Gjør kroppen bikiniklar

Sommerferien er like rundt hjørnet. Vi viser deg hvordan du får vakkert hår, frisk glød, stram kropp og solkysset hud innen du hopper i bikinien.

© costume.no

Stram opp

I sommersesongen kan det være verdt å fokusere litt ekstra på rumpe, lår og legger. Med litt tid, disiplin og tålmodighet kan du minske cellulitter og få fastere hud. Daglig massasje med en oppstrammende krem kan gjøre underverker for slapp vinterhud.
Ikke glem å være fysisk aktiv. Løp, tren yoga eller gå lange turer. Det øker blodsirkulasjonen, fjerner avfallsstoffer og strammer opp kroppen. Drikk vann og ha et nærende kosthold med mye grønnsaker, fisk, proteiner og sunne fettsyrer, som sammen med ytre pleie reduserer appelsinhud markant.

© costume.no

Body Salt Scrub - Lemon Grass fra Tromborg, 210 kr.
Advanced Body Creator fra Shiseido, 510 kr.

Sunn og spenstig hud

Fuktighet er alfa og omega for en vakker, spenstig og sunn hud. Bevar hudens optimale fuktnivå ved å bruke et konsentrat eller serum med hyaluronsyre under dagkremen. Stoffet tiltrekker og binder fukt til huden, gjør den glattere og fyldigere, og styrker elastisiteten.
Drikk også masse vann, og spis grønnsaker og frukt. Det bidrar til vitaminrik væsketilførsel og fuktighet innenfra. Rotfrukter inneholder hyaluronsyrer, så du kan trygt slå deg løs med selleri, rødbeter, gulrøtter og pastinakk.

Ny glød

Kom den tørre, gustne vinterhuden til livs med en god ansiktsmaske. Velg en med syrer og enzymer som eksfolierer vekk døde hudceller, og gir fukt, energi og ny glød. La masken virke i 10-20 minutter før du masserer den inn med litt vann og skyller av.

© costume.no

Keep Young and Beautiful SH2C Serum fra Ren, 600 kr.

Ageless Oxygen Mask fra Emma S., 329 kr.

Solkysset hud

Vinterbleke armer og ben kan være en liten utfordring når varmen melder seg. Men selv den lyseste hud kan raskt få gyllen glød med de riktige produktene. Skrubb deg jevn og glatt, da har du et godt utgangspunkt for et naturlig selvbruningsresultat. Påfør kremen der du ønsker farge, og start gjerne et par dager før ferien.

© costume.no

Self Tanning Hydrating Body Skin Care fra Sisley, 720 kr.

-

-

Myke føtter

Unn deg en behandling hos en profesjonell fotterapeut like før ferien, da får du fjernet all hard hud. Hold det ved like hele sommeren ved å skrubbe og file føttene annenhver dag. Men vær skånsom, filer du for mye vil huden beskytte seg ved å danne ny hard hud.

© costume.no

Heel Repair fra Exuviance, 298 kr.

-

Fuktighet til håret

Dine lange lokker trenger en skikkelig fuktoverdose etter kalde måneder med vind og vær. Varmegrader, sol og vann tørker også ut håret, derfor bør du kure det en til to ganger i uken. Det gir intensiv og reparerende pleie mot tørre, uregjerlige lengder og slitte tupper. Gre gjennom håret når du har massert inn produktet, slik at skjellaget åpnes og næringsstoffene kapsles bedre inn. Tull gjerne håret inn i en plastpose eller et håndkle mens du venter, det gir varme som aktiverer kuren ytterligere. La den virke i 10-20 minutter før du skyller den ut.

© costume.no

Moisture Velvet Nourishing Treatment for Dry Hair fra Shu Uemura, 515 kr.

Daily Damage Defence fra Philip Kingsley, 130 kr.

Smidige, sterke lokker

Beskytt håret ditt allerede nå med en god <k>leave-in<k>-balsam. Lokkene blir vakre, smidige og glansfulle samtidig som de beskyttes mot varme fra solen, hårføner og stylingjern.

Friske øyne

Få bukt med mørke ringer og tretthetstegn med små, sirkulerende massasjebevegelser rundt øynene. Det gir økt blodgjennomstrømning, fjerner spenninger og gir frisk glød. Masser med en øyenkrem som beskytter, fukter og strammer opp den sarte huden rundt øynene. Gjør du dette hver dag, vil du raskt se resultater. En stimulerende og kjølig stålapplikator gjør massasjearbeidet lettere.

© costume.no

Supreme Wrinkle Solution Eye Contour fra Carita, 650 kr.

-

-

Vakker med vitaminer

Få i deg rikelig med grønnsaker og frukt. De er proppfulle av vitaminer som gagner både huden og håret ditt. Gulrøtter inneholder A-vitamin som reduserer rynker og reparerer og beskytter mot mindre solskader. Bønner, mais og erter gir deg B-vitamin som styrker hår, hud og negler. Appelsiner og aprikoser byr på C-vitamin som motvirker pigmentforandringer og hjelper til med å danne kollagen. Nøtter, brokkoli og oliven inneholder E-vitamin som beskytter huden mot for tidlig aldring.

© costume.no