Gua sha og gua sha massasje © Wenn.com

Gua sha: kjenner du til steinen som skal gjøre huden din finere?

Gua sha-massasje gir mange skjønnhetsfordeler, og vi viser deg hvordan du bruker den populære Gua sha-steinen hjemme

Gua sha til ansikt og kropp

Har du hørt om Gua sha?

Det usedvanlige navnet har begynt å dukke opp i utallige artikler og anbefalinger. Den flotte Gua sha-steinen er blitt et populært massasjeredskap.

Gua sha er langt ifra et nytt fenomen. Teknikken som ligger bak er mer en 2.000 år gammel. Det enkle og effektive redskapet har fått en ny hype. Steinen er enkel å bruke, gir glødende hud og minimerer rynker - hvis du bruker den riktig.

Vi gir deg oversikten over alt du skal vite om Gua sha-steinen og Gua sha-massasje.

Hva er en gua sha?

Gua sha (uttales gwa sha) er en eldgammel massasje tradisjon som stammer fra kinesisk medisin. Steinen ble brukt til å hele og reparere ulike skavanker. Gua sha-steinen som blir brukt er typisk laget av krystall, jade eller horn.

Den opprinnelige Gua sha-tradisjonen går ut på å skrape steinen over huden for å fordele energi i kroppen via meridianbanene - et begrep som brukes innenfor alternative behandlinger og kinesisk medisin. Den grunnleggende tanken er at meridianbanene kan føre energi rundt i kroppen. Derfor kan massasje løsne blokkeringer og ubalanse i kroppen. Det er den samme tankegangen som ligger til grunne for akupunktur.

Det er ikke alle som tror på at man kan fordele energi rundt i kroppen, men uansett om du er overbevist eller ikke vil massasjen gjøre en forskjell for utseende ditt. Gua sha-massasjen setter nemlig igang blodsirkulasjonen og gir lymfedrenasje. Derfor har steinen blitt et populært redskap til ansiktsmassasje.

Dette gjør gua sha for ansiktet ditt

Opprinnelig ble Gua sha brukt til en mer hardhendt profesjonell massasje av kroppen, men kan i en mildere versjon også utrette mirakler for ansiktet ditt.

Du kan absolutt bruke teknikken hjemme, hvis du velger å investere i en Gua sha-stein.

Dette får du ut av gua sha-massage:

  • Øket blodsirkulasjon
  • Lymfedrenasje
  • Avfallsstoffer masseres vekk
  • Mer glød
  • Minimerer rynker
  • Renere hud

Derfor virker gua sha

Ved å massere ansiktet i et til to minutter om dagen økes mikrosirkulasjonen med opp til 400 prosent. Det viser en undersøkelse ifølge britisk Vogue.

Når blodsirkulasjonen økes får cellene dine mer tilførsel av blod og oksygen. Ved å massere med utgående strøk setter du igang en lymfedrenasje. Det vil minske hevelse i ansiktet og rense huden for opphopende avfallsstoffer. På denne måten vil Gua sha-massasjen redusere rynker, booste hudens glød, minske mørke ringer og hevede områder rundt øynene, og eliminere urenheter.

Gua sha massasje kan også brukes til å minske spenningshodepine eller anspent kjevemusklatur.

Dette trenger du til gua sha-massasjen

Dette trenger du til gua sha-massasjen

Du må aldri massere på helt tørr hud, det er for voldsomt for den sensitive ansiktshuden. Derfor skal du først rense ansiktet og deretter smøre huden inn med din foretrukne ansiktsolje. Om du ikke liker å ha olje på huden kan du rense den av igjen etter massasjen, men husk å alltid bruke olje under massasjen. Det gir det beste resultatet.

Husk å også bruke olje om du vil massere kroppen.

Du skal selvfølgelig også bruke en Gua sha-stein, og det er viktig å kjøpe en Gua sha av god kvalitet. Da er du sikker på at den ikke er blitt overflatebehandlet med kjemikalier.

Vi anbefaler følgende tre Gua sha-steiner.

Slik gjør du

Gua sha-massasje av ansikt og hals:

Med et moderat trykk skal du skrape Gua sha-steinen fra midten av ansiktet og ut. Start langs kjeven, kjør steinen fra midten og ut til siden. Gjenta bevegelsen fem til ti ganger, og skift deretter side.

Gjenta samme fremgangsmåte langs haken, kinnene og pannen. Massér deretter med bevegelser oppover langs halsen.

Avslutt alltid massasjen din med fem til ti gjentakelser, hvor du kjører steinen ned langs siden av ansiktet fra pannen og hele veien ned på halsen. På denne måten føres de frigjorte avfallsstoffene vekk via lymfesystemet ditt.

Har du en urenhet kan du også massere den med Gua sha-steinen din for å minske den betente hevelsen. Den dype rynken mellom øyenbrynene dine vil også bli mindre synlig av litt ekstra massasje.

Gua sha-massasje av baklår:

Mange bruker også Gua sha-steinen til å massere baksiden av lårene. Dette er for å minske appelsinhud. Massasjen fjerner avfallsstoffer og øker blodsirkulasjonen i området du masserer. Huden ser mer glatt og velpleid ut. Masser med lange strøk oppover, og gjenta fem til ti ganger på hvert lår.

Gua sha massasje
© Holistic House